Anahtar Kelimeler:

Tren Seferi İçin 2700 Dilekçe

Tren Seferi İçin 2700 Dilekçe

Vatandaşlar Ankara`ya Tren Seferi Bulamamaktan Şikayetçi.

 

Kırıkkale’den Ankara’ya demiryoluyla seyahat etmek isteyen vatandaşların seferlerin azlığına yönelik tepkisi devam ediyor. Saat 14.00’den sonra Ankara’ya tren bulamadıklarından şikâyet eden vatandaşlar, imza kampanyası düzenledi.
Kırıkkale’den Ankara’ya trenle seyahat etmek isteyen vatandaşlar, saat 14.00’den ertesi gün saat 05.05’e kadar tren seferi bulamamaktan şikâyet ediyor. Başta Kırıkkale milletvekili Turan Kıratlı olmak üzere, Kırıkkaleli yetkililerin gayretleriyle sefere başlayan Kırıkkale-Ankara arası çalışan raybüs de vatandaşların derdine çare olamadı. Günde iki kez sefer yapan raybüsün Ankara’ya son seferini öğleden sonra saat 2’de yapmasından sonra ertesi gün sabah saatlerine kadar Kırıkkale’den Ankara yönüne tren hareket etmiyor.
2700 Dilekçe Toplandı
Konuya tepki gösteren vatandaşlardan 67 yaşındaki Devlet Demir Yolları emeklisi Yakup Şener, “Kırıkkale’den Ankara’ya öğleden sonra saat 2’de raybüsün hareketinden sonra gün içinde başka sefer yok. Raybüsün mevcut iki seferi ve Kırıkkale’den geçip Ankara’ya giden trenlerin seferleri Kırıkkale halkına yetmiyor ve burada vatandaşlarımız mağdur duruma düşüyor. Yetkililer bu konuya çare bulmalıdır. Biz vatandaş olarak bu husustaki isteğimizi Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’ne bildirmek üzere yaklaşık 2700 imzalı dilekçe topladık. Kırıkkaleli yetkililer de konuya sahip çıkarsa bu sorun çözülecektir” diye konuştu.
Arif Çakıroğlu - Haberkale


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli