Anahtar Kelimeler:

Emniyetten İlaç Operasyonu

Emniyetten İlaç Operasyonu

Binlerce İlaç ve İlaç Kupürü Ele Geçirildi.

 

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şube Müdürlüğü, yaptığı operasyon sonunda kullanılmaya hazır 140 çeşit, 2 bin 300 adet ilaç ve 12 bin adet ilaç kupürü ele geçirdi. Ayrıca, yapılan operasyonlarda 19 tane sağlık karnesi, nüfus kağıdı fotokopisi, sağlık karnesi fotokopileri de ele geçirildi.

 

Emniyet bir ihbarı değerlendirerek Kırıkkale şehir merkezi Zafer Caddesi`nde bir işyerine operasyon gerçekleştirdi. Operasyon sonunda işyerinin deposundan, 140 çeşit 2 bin 300 adet ilaç, hazır 12 bin ilaç kupürü, 19 adet sağlık karnesi, nüfus cüzdanı ve sağlık karnesi fotokopileri ele geçirildi.

 

İlaçlarla ilgisi olduğu söylenen ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasından eczane sahibi  D. A (62), ve  İ.A ile F.A gözlem altına alındı. Sorgularının ardından şahıslar serbest bırakıldı. İlaç sahiplerinin, sağlık karnelerine yazılan ilaçların bazılarını verdiğini, bazılarını ise kendi üzerine geçirdiği ifade edildi. Emniyet, gelişmeler hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu (SKG)`na bilgi aktardı. Emniyet bu bilgilendirmenin ardından (SKG) nin kararı ile ele geçirilen ilaçlardan tarihi geçenleri0 imha edip, kalan ilaçları ise SKG`ya teslim edecek.

Arif Çakıroğlu - Haberkale

 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli