Anahtar Kelimeler:

10 TL`lik Katkı Payına Devam

10 TL`lik Katkı Payına Devam

SGK`nın Yeni Düzenleme Yapması Bekleniyor.

 

Danıştay 10.Dairesinin özel hastanelerdeki muayenelerde alınan 10 TL’lik katılım payının alınmasını engelleyen kararından sonra Kırıkkale’deki özel hastanelerde bu ücretin alındığını belirten vatandaşlar Haberkale’ye konunun incelenmesi için talepte bulundu. Özel hastane işletmecileriyle görüşen muhabirimiz, vatandaşların aklındaki soru işaretlerini giderecek bilgiler elde etti.
Özel Kırıkkale Tıp ve Özel Yaşam Tıp Merkezi yetkilileriyle görüşen Haberkale muhabiri Arif Çakıroğlu, Danıştay’ın özel hastanelerde alınan 10 TL’lik muayene katkı payının alınmasının yürütmesinin durdurulması kararını hatırlatarak hastanelerde hâlen alınan 10 TL’lik ücretin gerekçesini sordu.
Yeni Bir Ayarlamaya Gidilecek
Konuyla ilgili bilgi veren özel tıp merkezi yetkilileri, Danıştay 10. Dairesi’nin kararından haberdar olduklarını fakat bu konuda kendilerinin o kararı direkt uygulayamadıklarını, özel hastanelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan kendilerine gelen tebliğler üzerine hareket ettiklerini belirtti. SGK’dan kendilerine henüz bu yönde bir tebliğ gelmediğini belirten yetkililer, “sanırız SGK uygulanan ücretle ilgili yeni bir düzenleme yapıp bizi bilgilendirecek. Şu anda devlet hastaneleri muayenelerden 3 TL, üniversite hastaneleri 6 TL, özel hastaneler ise 10 TL almaktadır. Sanırız SGK, bu ücretleri eşitleyecek. Bize bu yönde gelen bildirimle biz de muayene katılım ücretlerinde ayarlamaya gideceğiz. Ancak şu an için Danıştay kararını direkt olarak uygulamamız mümkün değil. Muayene katılım payı olarak 10 TL almaya devam ediyoruz” diye konuştular.


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli