Anahtar Kelimeler:

Hasandede`de Ağaç Seferberliği

Hasandede`de Ağaç Seferberliği

7`den 70`e Hasandedeli Ağaç Dikmeye Koştu.

 

Hasandede Belediyesi tarafından Hasandede girişindeki bölge geniş katılımlı bir törenle ağaçlandırıldı. Ağaçlandırma töreninde konuşan Hasandede Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun, bu alanları ağaçlandırarak geleceğimizin teminatı çocuklarımıza önemli bir miras bırakmaktayız, dedi.
Hasandede Belediyesi Bağlarbaşı mahallesi Tilkiş mevkiinde gerçekleştirilen ağaç dikme törenine 7’den 70’e Hasandedeliler yoğun ilgi gösterdi. Hasandede Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun, Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Işık, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış’ın da katıldığı ağaç dikme töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Malik Ejder Coşkun ağaç dikmenin önemine değindi. Ejder şunları söyledi: “Bugün burada geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için, torunlarımız için bir ağaçlandırma seferberliği başlatıyoruz. Geçen senelerde de gerçekleştirdiğimiz ağaç dikim törenlerine bir yenisini daha eklemenin mutluluğu içerisindeyiz. Geçen sene diktiğimiz 4bin tane badem ağacının yaklaşık yüzde 100’ünün tuttuğunu görmek bizleri mutlu etti. Bu sene de Tilkiş mevkiimize 4bin badem ağacı ve elimize yeni geçen ve belediyemizden hiç para çıkmadan gelen 3bin tane fıstık çamı ağacını dikiyoruz.”
Sezen Aksu Gelecek
Daha önceleri Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, ünlü sanatçı Şevval Sam adına ağaçlar dikildiğini söyleyen Coşkun, bu sene de ünlü söz yazarı-şarkıcı Sezen Aksu’ya davet yapılacağını ve onun adına da onun katılımıyla ağaç dikileceğini kaydetti. Coşkun’un konuşmasının ardından binlerce ağaç fidanı TEMA’nın küçük öğrencileri ve Hasandedelilerin katılımıyla Tilkiş mevkii sırtlarına dikildi.
Arif Çakıroğlu - Haberkale



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli