Anahtar Kelimeler:

Vatandaşın Park Çilesi

Vatandaşın Park Çilesi

Bazı Esnafların Yolları İşgali, Vatandaşı Sıkıntıya Sokuyor.

 

Kırıkkale’de park yeri bulmak zaten bir çileyken bazı esnafların dükkânlarının önünü kendilerine tahsis ederek, kimsenin park yapmaması için mal, sandalye, merdiven, yatak ve şahsi park edilemez levhaları koyması sürücüleri çileden çıkarıyor.
Kırıkkale cadde ve sokaklarında park yeri bulmak isteyen birçok sürücü, dükkanlarının önüne bir takım eşyalar ya da kanunsuz olarak park yapılamaz levhası koyan esnaflar sebebiyle taşıtlarını bırakacak yer bulamıyor. İş yoğunluğunun olduğu saatlerde otoparkların dahi dolması, araçlarıyla ortada kalan sürücüleri çileden çıkartıyor.
Denetleme Yok, Herkes Yasak Koyuyor
Bazı esnafların yolları kendileri için bu şekilde işgal etmesi birçok vatandaştan tepki görüyor. Yetkililerin bu tür kişilere derhal ceza yazması gerektiğini belirten vatandaşlar, “yer bulamadığımızdan ötürü çift sıra park yapsak bize hemen ceza yazılıyor. Fakat bu şekilde devletin yolunu, kaldırımını işgal eden kişiler için herhangi bir işlem yapılmıyor. Yetkilileri, görevlerini yapmaya çağırıyoruz” diye konuştular.
Diğer Esnaf da Tepkili
Bir kısım esnafın dükkanların önündeki yolu işgal ederek yalnızca kendilerine park için ayırıp vatandaşı mağdur etmesine, diğer esnaflar da tepki gösterdi. Kendilerinin bu yöntemi kullanmadığını, herkesin devletin yoluna eşit park etme hakkı olduğunu söyleyen esnaflar, diğer esnaf arkadaşlarından bu konuda duyarlı olmalarını istedi.
Arif Çakıroğlu - Haberkale



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu