Anahtar Kelimeler:

Anıt Bayrağın Düştüğü Durum

Anıt Bayrağın Düştüğü Durum

Tüm Türkiye`deki Vatandaşlar Bu Görüntüye Tepki Gösterdi.

 

Haberkale Özel Haber
Kırıkkale’de 14 bin parke taş ile 1 ton boya kullanılarak 4 ayda yapılan ve 29 Ekim 2006 tarihinde törenle açılan, ulusal ve uluslar arası basında yer alan Türkiye’nin en büyük anıt bayrağının hâli görenlerin içini acıtıyor. Türkiye’nin uluslar arası alandaki simgelerinden biri olmaya aday anıt bayrağın üzerinde çıkan otlar ve bayrağın kırmızı renginin solması sonucu oluşan deformasyon Türk bayrağına yakışmayan bir görüntü arz ediyor.
Kırıkkale Valiliği ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği destekli “Elimi Tut” projesi kapsamında hazırlanan ve Türkiye’nin en büyük anıt bayrağı olma özelliğini taşıyan Kırıkkale Yahşihan’daki anıt bayrağın durumu içler acısı. Yahşihan İlçesi Belediye Meclisi tarafından “Bayrak Tepe” ismi verilen, Doğu ve Karadeniz illeri ile Güney illerinden Batı illerine karayoluyla seyahat eden tüm vatandaşlar tarafından rahatlıkla görülebilen anıt bayrak üzerinde çıkan otlar ve bayrağın renginde yaşanan solma sebebiyle anıt bayrağın Türk bayrağı görüntüsünden oldukça uzak olduğu gözlendi.
Vatandaş Tepkili
Hem Kırıkkaleliler, hem de Kırıkkale’den gelip geçerken seyahatleri sırasında anıt bayrağı gören vatandaşlar, Türk bayrağının düştüğü bu durum karşısında tepkilerini gizlemediler. Bakımsız ve üzerinde otların bulunduğu anıt bayrağı gören vatandaşlar, “önemli olan böyle bir anıtı yapmak değil, onu muhafaza edip sahip çıkmaktır. Türk bayrağına saygı da bunu gerektirir. Bu bayrak uluslar arası haberlere dahi konu oldu. Şimdi bayrağın durumunu görseler acaba ne derlerdi?” diye konuştular.
Arif Çakıroğlu - Haberkale



  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 25.3 ° / 17.8 ° Güneşli