Anahtar Kelimeler:

Medikal 71`de 8 Tutuklama

Medikal 71`de 8 Tutuklama

Medikal Operasyonunda 8 Medikalci Tutuklandı.

 

Kırıkkale’deki medikal yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınan 14 kişiden 8’i çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. AKP’li Kırıkkale milletvekilinin kardeşi Z.Ö’nün adı da operasyonda zanlı olarak geçiyor.
 
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin “Medikal71” ismiyle yaptıkları operasyon sonucu, 14 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri alınan, 4’ü doktor, 4’ü medikalcı, 4’ü medikal çalışanı ve 2’si kamu görevlisi olmak üzere toplam 14 kişi, suç işlemek için örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak, devleti nitelikli dolandırmak, rüşvet, sahtecilik ve tehdit suçundan adliyeye sevk edildi. AKP’li Kırıkkale milletvekilinin kardeşi  Z.Ö. de zanlılar arasında yer aldı.
 
Bir Buçuk Yıl Takip Edildiler
 
Edinilen bilgilere göre Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ortez, protez alanında faaliyet gösteren bazı medikal firmaların, hastanelerde görev yapan bazı doktor ve memurlarla organize bir şekilde hareket ederek çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları, örgüt faaliyetleri kapsamında medikalcıların fahiş fiyatla tıbbi ürün verdikleri, kullanılmayan medikal ürünlerinin kullanılmış gibi fatura ettikleri, ihalelere fesat karıştırdıkları, nitelikli dolandırıcılık yaptıkları ve medikal firmalarca bazı memurlara rüşvet verildiği yönünde yapılan ihbarlar üzerine, bir buçuk yıl süren teknik takip ve çalışmalar sonucunda “Medikal71” adı altında operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, Doktor O.Ö.A, Doktor S.S.Y, Doktor F.N, Doktor K.D, Yüksek İhtisas Hastanesinde Görevli Memur K.Ö, Yüksek İhtisas Hastanesi Rapor bölümünde şef O.V,  Örgüt Lideri olarak bilinen Medikalcı C.G, Medikalcı K.K, Medikalcı Ç.K, Medikalcı F.G, Medikal çalışanları K.G, A.C, R.C ve N.D gözaltına alındı.
 
14 Kişiden 8’i Tutuklandı
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye gönderilen zanlılar hakim karşısına çıktı. 14 zanlıdan doktor olan 5’inin davalara tutuksuz olarak gelmesi kararlaştırılırken zanlılardan C.G, F.G, R.C, N.D, K.K, Ç.K, K.G ve O.V’nin ise tutuklu olarak yargılanmasına karar verilip bu zanlılar Kırşehir Cezaevi’ne gönderildi. AKP Kırıkkale milletvekilinin kardeşi Z.Ö ise emniyetteki sorgusundan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Arif Çakıroğlu - Haberkale


  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli