Anahtar Kelimeler:

Söylentiyi Duyan Bankaya Koştu

Söylentiyi Duyan Bankaya Koştu

Anneler Günü`nde 400 TL Hediye Söylentisi.

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırıkkale’de de TC kimlik numarasının son rakamı 4 olanlara ``Anneler Günü`` hediyesi olarak 400 lira verileceği söylentisine inanan vatandaşlar Ziraat Bankası önünde kuyruk oluşturdu. Banka yetkilileri ise bu durum karşısında banka girişine uyarı yazısı asmak zorunda kaldı.
Şehirde kim veya kimler tarafından gönderildiği belirlenemeyen bir cep telefonu mesajı öğle saatlerinde kulaktan kulağa yayılınca bu söylentiye inanıp kimlik numaralarının son rakamı 4 olan bazı kadınlar, Ziraat Bankası’na koştu. `Anneler Günü` hediyesi verileceği söylenti üzerine gün içerisinde çok sayıda kişinin başvurdu bulunduğu kimilerinin de telefonla bilgi aldığı öğrenildi. Yetkililer öğle saatlerinden bu yana telefonlara cevap vermek zorunda kaldıklarını ayrıca, mesai bitimine kadar da vatandaşların gelerek bu tür bir hediye verilip verilmediğini sorduklarını anlattı. Yetkililer, kötü niyetli kişilerin bu yöntemle vatandaşları kandırdıklarını ifade ederek, "Bu devirde hangi banka 400 lira hediye verir. Ekonomik krizi fırsat bilip vatandaşı kandırmışlar." dedi.
Banka Girişine Yazı Asıldı
Yoğun bir talep gelmesi üzerine Ziraat Bankası Kırıkkale Merkez Şubesi tarafından bankanın girişine dikkat yazılı başlıkla “T.C. Kimlik numarasının son rakamı 4 olanlara ödeme yapılacağına dair duyumlar yanlış olup bankamızca böyle bir uygulama yoktur” uyarı yazısı asıldı.


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli