Anahtar Kelimeler:

Üniversiteden Diş Sağlığı Atağı

Üniversiteden Diş Sağlığı Atağı

Türkiye Genelinde K.Ü. İşbirliğiyle Diş Sağlığı Projesi.

 

Mersin`de Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde yürütülen, `Güçlü dişler Projesi` ile çocukların dişleri korunacak. Koruyucu hizmetler için Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü, Toroslar Belediyesı, Mersin ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan projeyle, çocukluktan edinilecek diş-ağız temizliği ye bilinçli beslenme alışkanlıklarının kazandırılması amaçlanıyor.
Sağlık Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, diş bakımında öncelikli olarak koruyucu hizmetleri yaygınlaştırarak hem bireylerin yaşam kalitesini artırmak hem de tedavi hizmetlerinin ülke ekonomisi üzerindeki yükünü azaltması gerektiğine dikkat çekildi. Koruyucu hizmetler için Sağlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü, Toroslar Belediyesı, Mersin ve Kırıkkale Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan projeyle, çocukluktan edinilecek diş-ağız temizliği ye bilinçli beslenme alışkanlıklarının kazandırılması amaçlanıyor. Toroslar ilçesinde bulunan 42 ilköğretim okulları birinci sınıfta okuyan öğrencilere 4 yıl süre ile senede 4 defa olmak üzere 16 defa florlama, diş çürük olan öğrencilerin diş dolguları Ağız Diş Sağlığı Merkezlerince yapılacak.
 
Projenin 4 yıllık maliyeti olan 152 bin 163 TL. Toroslar Belediyesi tarafından finanse edileceği belirtilen açıklamada, projede Ağız Diş Sağlığı Merkezlerinde görevli 24 Diş Hekimi, uygulayıcı olarak 76 Sağlık Meslek Lisesi,10 Gündüz Öner Sağlık Yüksek Okulu öğrencisinin görev yapacağı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi; "Sınıf öğretmenleri kendi öğrencilerine uygulama sürecinde yardım edip, örnek öğrenci grupları ile doğru diş fırçalama çalışmalarını yaptıracaklar. Projenin hedef kitlesi yaş itibarı ile kalıcı dişlenme dönemindedir. Bu proje ile çocukların ağız-diş izlemleri yapılarak koruyucu diş hekimliği hizmetlerinin etkin biçimde verilmesi sağlanacaktır."
 


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu