Anahtar Kelimeler:

Tıp Sempozyumu Yapıldı

Tıp Sempozyumu Yapıldı

Üniversitede Bilgi Şöleni.

 

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı tarafından, Üniversite Cumhuriyet Salonu`nda `Alt Üriner Sistem Hastalıklarında Güncel Yaklaşımlar` konulu bilgi şöleni düzenlendi.
 
2 gün sürecek olan bilgi şöleninde 7 oturum yapıldı. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Murat Çakmak, bu sempozyum disiplinler arası çalışmalara örnek olduğunu kaydetti. Bilimin paylaştıkça güzel olduğuna dikkat çeken Çakmak, bu tür faaliyetlere her zaman açık destek vereceklerini söyledi.
 
SON TEDAVİ YÖNTEMLERİ ELE ALINDI
 
Programın organizatörlerinden olan Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Başar, "Amacımız, bu toplantıda toplumun bireysel ve sosyal yaşamlarını ciddi şekilde etkileyen ve ürolojide sık karşılaşılan sağlık sorunlarından olan ve özellikle kadınlarda görülen sistit, aşırı aktif mesane, stres inkontinens gibi alt üriner sistem hastalıkları ile birlikte idrar kaçırma problemlerini  ve ayrıca, 50 yaş üzerindeki her iki erkekten birini etkileyen prostat hastalığı ameliyatlarını son güncel tedavi yaklaşımları eşliğinde değerlendirmektir" dedi.
 
CİDDİ BİR SORUN
 
Başar sözlerini şu şekilde devam ettirdi: "Ülkemizde ürojinekolojik uygulamalar son  yıllarda çok gelişmiş ve önemli bir aşama göstermiştir, özellikle orta yaş üzerindeki kadınların büyük bir kısmı için ciddi bir sosyal sorun ve sağlık problemi olan idrar kaçırma hastalığı günümüz koşullarında kolay uygulanabilir olan cerrahi tedavi yöntemleriyle önemli bir sağlık sorunu olmaktan çıktı". Sempozyuma Türkiye`nin değişik Üniversite ve Eğitim hastanelerinden 34`ü "Oturum başkanı ve Konuşmacı" olmak üzere 200 kadar öğretim üyesi, uzman, asistan doktor ve aile hekimi iştirak etmiştir.
Arif Çakıroğlu - Haberkale


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli