Anahtar Kelimeler:

Sağlık Lisesi`nden Proje

Sağlık Lisesi`nden Proje

Vatandaşa Sağlık Konusunda Bilgi Veriliyor.

 

Sulakyurt Sağlık Meslek Lisesi, mesleki uygulama standı kurdu. ‘Eğitimde Daha İleriye’ projesi kapsamında öğrenciler Kırıkkale halkına sağlık konusunda bilgiler vererek sağlık hizmeti sundular.
Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ve müdür yardımcıları, Halk Eğitim Müdürü İbrahim Şimşek, Kırıkkale Tıp Merkezi Başhekimi Yaşar Peker, Okul Müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Etkinliği gören vatandaşlar sağlık çadırını öğlene kadar 1200 kişi ziyaret etti.
Proje kapsamında davetlilerin tansiyon ölçümü yapıldı Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Kırıkkale halkının kan şekeri, kan grubu ve nabzını ölçerek katılımcılara bilgi verdi. Bunun yanı sıra ana çocuk sağlığı ve aile planlaması hakkında katılımcıları bilgilendiren öğrenciler, ana çocuk sağlığının ve aile planlamasının önemine değindi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Mustafa Ayhan, Bu stantta 20 öğrenci 3 öğretmen Birgül Ünlü, Ayhan İbrahim Temel Ahmet Kavaklı katılarak öğrencilerin okulda aldıkları teorik bilgileri ve hastaneden aldıkları pratikleri birleştirerek hayata hazırlandıklarını dile getirdi. Ayhan, “Öğrencilerimiz edindikleri bilgi ve becerilerini Kırıkkale halkına aktararak sağlık bir nesil yetişmesine yardımcı oluyorlar. Hem öğrencilerimiz için hem de halkımız için faydalı bir proje uyguluyoruz” dedi. Mustafa Ayhan bu uygulamalarının devamını getireceklerini bildirdi.


  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı