Anahtar Kelimeler:

Katlı Otopark Lafta Kaldı

Katlı Otopark Lafta Kaldı

Kısa Zamanda Yapılacak Dendi 2 Sene Oldu!

 

Haberkale Özel Haber
 
Kırıkkale Belediyesi tarafından yapımına kısa sürede başlanacak diye TMO’dan devralınıp katlı otopark yapılması planlan TMO silolarının bulunduğu alanda 2 yıldır hiçbir çalışma yapılmadı. Katlı otopark ihalesiyle özel bir şahsa verilen alan, 2 senedir ruhsatsız olarak otopark hizmeti veriyor. Katlı otoparkın inşası yapılmak yerine otoparkın zeminine kilit parke döşeniyor. Kırıkkale Belediyesi ise duruma seyirci kalıyor.
 
Kırıkkale’nin merkezinde, herkesin gözü önünde kaçak otopark işletiliyor, Kırıkkale Belediyesi ise sessiz kalıyor. Yaklaşık 2 yıl önce Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ait siloların bulunduğu alan Kırıkkale Belediyesi’ne, belediye tarafından katlı otopark inşa ettirilmek üzere devrinden sonra hiçbir çalışma yapılmaması vatandaştan tepki görüyor. Alanda bulunan siloların sökülmesinden sonra çıkılan ihaleyi kazanan özel şahıs, katlı otopark yapılması gereken alanı yaklaşık 2 senedir açık hava otoparkı olarak işletiyor.
 
Belediye Neden Seyirci Kalıyor?
 
Yaklaşık 2 senedir katlı otopark yapılması gereken alanda açık otopark işletmeciliği yapılmasına Kırıkkale Belediyesi’nin neden sessiz kaldığı merak konusu. Şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda yaşanan park sıkıntısına kesin çözüm getirecek katlı otoparkın çok kısa bir sürede yapılacağı duyurulmasına rağmen, 2 senedir tek bir çivi çakılmaması vatandaşların büyük tepkisini çekiyor.
 
Belediye, Kısa Sürede Bitireceğiz Sözü Vermişti
 
Kırıkkale Belediyesi’nin resmi internet web sitesinde, daha silolar yıkılmadan önce yazılan yapılacak projeler kısmında aynen şu ifadelere yer veriliyor:
“Özellikle şehir içinde yoğunlaşan trafik sorununu çözmek için çok katlı bir otopark inşasına başlanacak. T.M.O alanının alınması ile ilgili görüşmelerde son safhaya gelindi. 4.000 m2 alana yapılacak olan, çok katlı ve modern otoparkın proje çalışmaları devam ediyor
TMO’ya ait siloların Tarım Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonunda Kırıkkale Belediyesine devri gerçekleşiyor. Bundan sonra yapılan altyapı çalışmaları ile siloların yerine modern bir katlı otopark yapılacak Belediye Başkanımız Veli Korkmaz’ın yoğun girişimleri sonucunda Belediyemize devredilecek silolar, gerekli düzenleme ve proje çalışmalarından sonra yıkılarak yerine Kırıkkale’nin otopark sorununu ortadan kaldırarak şehir içi ulaşımını rahatlatacak bir sistem kurulacak. Araç trafiğinin yoğun bir şekilde merkezde olması nedeniyle yapımı bir ihtiyaç haline gelen otoparkın kısa zamanda yapımına başlanarak büyük bir sorun halledilmiş olacak.”
Belediyenin çok kısa sürede bitirileceği sözünü vermesine rağmen 2 senedir tek bir çivi çakılmayan katlı otoparkın yapımına neden başlanmadığını soran vatandaşlar, kaçak olarak işletilen açık otoparka göz yumulmasıyla birilerinin rant mı sağladığı sorusunu gündeme getiriyor.
Haberkale


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu