Anahtar Kelimeler:

Temizlendi Ama Olmadı

Temizlendi Ama Olmadı

Anıt Bayrağın Durumu Tepki Çekiyor.

 

Haberkale’nin 30 Nisan 2009 tarihinde gündeme getirdiği Kırıkkale Anıttepe’deki anıt bayrağın üzerinde çıkan otlar ve bayrağın kırmızı renginin solması sonucu oluşan deformasyonla Türk bayrağına yakışmayan bir görüntünün oluşmasına dair yaptığı “Anıt Bayrağın Düştüğü Durum” başlıklı haberi sonrası yetkililer anıt bayrağın üzerindeki otları temizledi. Fakat renginin solması sonucu yer yer bayrak üzerinde oluşan beyazlıklar yine bayrağa yakışmayan bir görüntü arz ediyor.
Kırıkkale Valiliği ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Avrupa Birliği destekli “Elimi Tut” projesi kapsamında hazırlanan ve Türkiye’nin en büyük anıt bayrağı olma özelliğini taşıyan Kırıkkale Yahşihan’daki anıt bayrağın içler acısı halini ilk olarak Haberkale duyurmuş ve Kırıkkale’li vatandaşlardan yetkililere büyük tepki gelmişti. Tepkiler üzerine açıklama yapan yetkililer, bayrağın tadilat edilmemesini yağan yağmurlara bağladı.
Anıt Bayrağın Üzeri Örtülsün
Tepkilerden sonra anıt bayrağın üzerindeki otların temizlendiği görüldü fakat al bayrağımızın renginin solması sonucu bayrak üzerindeki yer yer oluşan beyazlıklar Türk bayrağına yakışmayan bir görüntü oluşturdu. Anıt bayrağın bu haliyle sergilenmesinin atalarımızın kemiklerini sızlattığını söyleyen vatandaşlar, yetkililerden bayrağın tadilatının sona ermesine kadar üzerinin kapatılmasını istedi.
 
Konuyla ilgili ilk haberimiz: Anıt Bayrağın Düştüğü Durum


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu