Anahtar Kelimeler:

Başkan`a 4 Trilyonluk Yetki

Başkan`a 4 Trilyonluk Yetki

Nerede Kullanılacak Diyen Muhalefete İlginç Bir Cevap Verdi.

 

Kırıkkale Belediye Meclisi’nin geçen haftaki toplantısında gündemde olmamasına rağmen AKP’li üyelerin oylarıyla Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a 4 milyon TL’lik (4 Trilyonluk) kredi çekme yetkisi verildi. Kredinin nerede kullanacağını merak edip soran Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi Bekdaş Dursun’a Korkmaz’ın cevabı çok ilginçti: Siz yetkiyi verin, biz kullanırken size nerede kullandığımızın bilgisini veririz.
Kırıkkale Belediye Meclisi’nin 8 Mayıs 2009 tarihindeki 7 sayılı toplantısında, toplantı gündeminde olmamasına rağmen, AKP’lilerin verdiği bir önergeyle Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’a 4 milyon TL’lik kredi alabilmesi için izin istendi. 10 yıla kadar vadeyle kullandırılması plânlanan kredinin, nerelere harcanacağı belediye meclis üyelerinde merak oluşturdu.
Siz Yetkiyi Verin, Gerisine Karışmayın
Borç batağındaki Kırıkkale Belediyesi’nin gelecek on yılını da borç altına sokacak 4 trilyonluk kredi alımını merak edip, belediye başkanı Korkmaz’a kredinin nerede kullanılacağını soran DP’li Belediye Meclis Üyesi Bekdaş Dursun’a Korkmaz’dan ilginç bir cevap geldi. Kredinin nerede kullanılacağı konusunda bir açıklama yapmayan Korkmaz, siz yetkiyi verin, biz krediyi kullanırken nerede kullanılacağı konusunda size bilgi veririz dedi. Korkmaz’ın bu cevabı “siz yetkiyi verin, gerisine karışmayın” şeklinde yorumlandı. Muhalefetin karşı oy verdiği önerge AKP`lilerin oylarıyla kabul edildi.
Belediye’nin Gelecek 10 Yılı İpotek Altına Alınıyor
Mevcut borçlarını ödemekte büyük zorluk çeken, çalışanlarına maaşlarını tam olarak veremeyen, çeşitli hacizlere sahne olan Kırıkkale Belediyesi’nin 10 yıla kadar vadeyle 4 milyon TL’lik kredi çekme kararı vatandaşların da tepkisine sebep oldu. Belediye’nin hali ortadayken iyice borçlanılması ve paranın nerede kullanılacağının da kamuoyuna açıklanmamasına tepki gösteren vatandaşlar, “meclisteki üyelere bile yeterli bilgi verilmiyor. Belediye yönetiminde şeffaflık istiyoruz” diye konuştular.


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu