Anahtar Kelimeler:

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

İyi Bayramlar!

 

19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale`de de büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. İkinci tören ise Başpınar Stadyumu`nda devam etti.
 
Kutlama etkinlikleri Vali Mustafa Demirer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tuncer Aka ve Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz`ın askeri jipte halkı selamlayarak bayramlarını kutlamalarıyla başladı. Yaklaşık 17 bin kişilik kapasitesi olan Başpınar Stadyumu`ndaki törenlerde, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker yaptı.
Peker, 19 Mayıs 1919’un şanlı tarihimizde, savaştan bunalan, yokluk içerisinde yaşayan milletimiz için yeni bir başlangıcı temsil ettiğini söyledi. 19 Mayıs’ın yok edilmek istenen Türk milletinin yeniden diriliş sembolü olduğunu belirten Peker, bütün zorluklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet olduğunu kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından Fen Lisesi öğrencisi Oğuz Zerman, günün anlam ve önemine dair şiir okudu. Atatürk`ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata`ya Cevabı kürsüden okundu. Katılımcılar, hitabeye ve cevaba eşlik etti. Kutlama etkinlikleri coşkusu tören geçidi ile devam etti. Ay yıldızlı bayrakların ardından yürüyüş yapan gençler selamlayarak, halkın bayramını kutladılar.
 
Törene öğrenci velileri dışında halktan geniş bir katılımın olmadığı gözlendi. Aşırı sıcak ve heyecandan dolayı 3 öğrenci baygınlık geçirdi. Bayılan öğrencilere ilk müdahale alanda bekletilen 112 Acil ambulansındaki görevliler tarafından yapıldı.
 
 
 


  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı