Anahtar Kelimeler:

112`de Doktor Yok

112`de Doktor Yok

112 Acil Servis Ambulanslarının Kırıkkale Genelindeki Doktor Sayısı 1.

 

Kırıkkale 112 Acil servisinden hizmet alan vatandaşlar, kendilerine acil olarak çağırdıkları ambulansların içerisinde doktor bulunmadığından şikâyetçi. En son bir yakını için 112 acil servisinden ambulans isteyen muhabirimiz Arif Çakıroğlu, gelen ambulansta doktor olmamasına tepki gösterdi.

Olay yerine erken varma, erken tanı ve erken tedavi birçok hasta için hayat kurtarıcıdır. Türkiye ve Kırıkkale’de ise bu görev 112 Acil servis ambulansları ve ekiplerinindir. Bu bağlamda 112 Acil servis ambulanslarında doktor ya da acil bakım teknikeriyle beraber en az üç görevlinin bulunması zorunluyken Kırıkkale’deki 112 Acil servis ambulanslarının toplamında sadece 1 doktorun bulunması, olay yerindeki acil duruma ilk müdahalenin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesini imkânsız kılıyor. Yönetmelikte kara ambulanslarında şoför hariç en az üç görevli bulunması zorunlu kılınırken, Kırıkkale’de görev alan ambulanslarda kimi zaman üç, kimi zaman iki görevliyle hizmet verilmesi de yönetmeliklere aykırılık teşkil ediyor.

İşimiz Allah’a Emanet

Kırıkkale 112 acil servis ambulanslarının toplamında sadece 1 doktorun görev yapması vatandaşların tepkilerine konu olurken, bu sıkıntıyı en son muhabirimiz Arif Çakıroğlu da yaşadı. Bir yakını için ambulans çağıran Çakıroğlu, ambulansın içindeki 2 görevlinin de doktor olmaması ve hastaya yerinde acil müdahalede bulunamaması sebebiyle tepki gösterdi. Konuyu yetkililere de ileteceklerini belirten Çakıroğlu ve diğer aile üyeleri, “bugün burada hastamız için gelen ambulansta görevli doktor ya da tıp uzmanı bulunmamasından dolayı yerinde müdahale gerçekleştirilemedi. Demek ki bu gibi hayati durumlarda Kırıkkale’de işimiz Allah’a emanet. Yetkililerin bir an önce bu hayati konuda önlem almaları gerekir. Çünkü bu ambulans hizmetine hepimiz bir gün ihtiyaç duyabiliriz” dediler.

Haberkale

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli