Anahtar Kelimeler:

Miniklere Süt Dağıtıldı

Miniklere Süt Dağıtıldı

Okullarda Süt Dağıtımı Yapıldı.

 

21 Mayıs Dünya Süt Günü münasebetiyle Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda (YİBO) Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız ve YİBO Müdürü Sami Yanık eşliğinde süt dağıtımı yapıldı. Yıldız “Fırsatınız varsa su yerine süt için” dedi.

Yıldız, yeni doğan bebeklerin en az 6 ay anne sütüyle beslenmesi gerektiğini ve daha sonrada bebeğe diğer sütlerin içirilmesi gerektiğini söyledi. Yıldız “Süt insan sağlığı için çok önemli. Çocukların fizik ve zeka gelişiminin düzgün olması için her gün yeteri kadar süt tüketmelilerdir. Çocuklarımız meyve suyu, kola, gazoz yerine meyve suyu içmelidir. Süt onların gelişimleri için çok önemlidir” dedi.

VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIR
YİBO Müdürü Yanık, okullarında çocukların gelişimine katkı sağlamak ve çocukların gelişimlerini düzgün bir şekilde devam ettirmek için okullarında haftada 2 gün süt verdiklerini söyledi. Okul öğretmenlerinden Berrin Hişdir, öğrencilere süt hakkında bilgi vererek süt ve süt ürünlerinin ne kadar tüketilmesi gerektiği söyledi. Hişdir “Elimizden geldiğince çok süt içmeliyiz. Süt insan sağlığına yararlı olduğu kadar vücut direncini de artırarak hastalıklara karşı korunmamızda yardımcı olur” şeklinde konuştu. Yıldız, öğrencilere süt dağıtımı yaptıktan sonra televizyon ve gazete muhabirlerine de süt ikram ederek hem çocuklarda, hem de yetişkinlerde süt ve süt ürünleri tüketiminin çok önemli olduğunu vurguladı.

 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli