Anahtar Kelimeler:

Comenius Projesi Konukları Geldi

Comenius Projesi Konukları Geldi

İtalyan, İspanyol ve Romen Eğitimciler Kırıkkale`de.

 

Avrupa Birliği Comenius Okul Ortaklığı Projesi  kapsamında İtalya, İspanya ve Romanya’dan oluşan 12 kişilik lise öğretmenleri, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesini ziyarette ettiler.  Öğretmenler, gelenek ve görenekler, tarih ve farklı ülke kültür değerleri hakkında bilgi sahibi olacaklar. Ayrıca düzenli beslenme alışkanlığı ve sağlıksız popüler yemek alışkanlıklarından vazgeçmek konularında fikir alışverişinde bulunacaklar.

 

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Comenius Okul Ortalığı Projesi kapsamsında İtalya, Romanya ve İspanya’dan gelen lise öğretmenlerini 18-24 Mayıs

tarihleri arasında misafir ediyor. AB projesi kapsamında İtalya, İspanya ve Romanya’dan gelen öğretmenler ilk olarak Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker’i ziyaret ettiler. Sıcak bir ortamda geçen ziyarette Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Akdemir, proje kapsamındaki konular ve uygulama hakkında Peker’e bilgi verdi. Peker, İtalya, İspanya ve Romanya’dan gelen öğretmenleri proje hakkında sorular yönelterek projenin süreci ve amacı hakkında bilgi edindi. Samimi bir şekilde öğretmenlerle sohbet eden Peker şunları söyledi: “Kırıkkale’de  72 okul öncesi eğitim kurumu, 121 ilköğretim ve 44 lise bulunmaktadır 56 bine yakın öğrencimiz ve 3100 öğretmenimiz bulunmaktadır. Proje kapsamında sarfetmiş olduğunuz emeklerinize teşekkür ediyorum. Projeye her türlü desteğimizi veriyoruz. Bizleri ziyaret ettiğiniz içinde teşekkür ediyorum.” Öğrencilerle iletişim kurup, sağlanacak imkânlarla zamanla dostlukların ilerleyeceğini belirten öğretmenler, Türk yemeklerini çok sevdiklerini dile getirdiler. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker’le fotoğraf çekinen öğretmenler hediyeler sundular.

 

Davul Zurnayla Karşılandılar

 

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker’i ziyaret ettikten sonra Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesine geçen öğretmenleri davul zurnayla öğrenciler karşıladılar. İtalyan, İspanyol ve Romanyalı öğretmenler okul girişinde öğrencilerle davul zurna eşliğinde oyunlar oynadılar. Öğretmenlerin bu karşılamadan dolayı oldukça sevindikleri, öğrencilerle birlikte halay çekmeleri ve bol bol fotoğraf çekmeleri gözden kaçmadı. Karşılamanın sonrasında Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mehmet Akdemir bir konuşma yaparak, “İspanyadan sonra sizleri Türkiye’de, Kırıkkale’de görmek bizleri son derece mutlu etti. Proje  kapsamında güzel birliktelikler yaşayacağız. Öğrenciler ve öğretmenlerinizle iş birliği içerisinde olarak tarih ve kültür değerlerimiz hakkında tam olarak bilgi sahibi olacağız. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi. Okul Müdürü Mehmet Akdemir’in konuşması sonrasında İtalyan, İspanyol ve Romanyalı öğretmenler, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi  öğretmenleri Ayşe Eldemir, Şakir Eldemir, Cemil Unaç, Ali Murat Kunduz, Suat Öz ve Meral Yılmaz tarafından okullarını tanıtarak sınıfları gezdiler. Yıldırırım Beyazıt Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından tiyatro, şiir dinletisi ve oyunlar sergilendi. Okul gezisi sırasında öğrencilerle sohbet ve öğretmenlerle bilgi alışverişi yaşandı. 

 

Haberkale 

 



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli