Anahtar Kelimeler:

Üniversitede Adli Tıp Konferansı

Üniversitede Adli Tıp Konferansı

Suçun Aydınlatılmasında Moleküler Analiz Teknikleri Anlatıldı.

 

Kırıkkale Üniversitesi Çevre Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ‘Suçu Aydınlatmada Kullanılan Adli Moleküller Analiz Tekniklerinin Dünü, Bugünü ve Geleceği’ adlı konferans verildi.

Kırıkkale Üniversitesi Cumhuriyet Salonunda düzenlenen konferansa Garnizon Komutanı Albay Sadık Şaşmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uzun, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükran Çakır Arıca ve çok sayıda davetli katıldı. Konferans Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarları Daire Başkanlığı Uzman Doktoru Uzman Dr. Üner Ülküer tarafından verildi.

Genetik Materyaller

Uzman Dr. Üner Ülküer “DNA canlıya ait tüm bilgileri üzerinde bulunduran ve bu bilgilerin değişmeden nesiller boyu aktarılmasını sağlayan genetik meteryaldir. Ökaryotik bir canlıya ait genetik bilgi canlının tüm hücrelerinde aynıdır. İnsan DNA’sı ekson ve intronlardan meydana gelir. İnsan genomu kıyaslandığında ekson bölgelerinin yüzde 99.8 benzer olduğu, kodlama yapan bu bölgelerde çok az farklılığın olduğu asıl farklılığın kodlama yapmayan bölgelerde olduğu belirlenmiştir” dedi.

Haberkale

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı