Anahtar Kelimeler:

Bahşılılı Öğrenciler Çanakkale`ye Gitti

Bahşılılı Öğrenciler Çanakkale`ye Gitti

Bahşılı Kaymakamlığı Öğrencileri Çanakkale`ye Götürdü.

 

Bahşılı Kaymakamlığı tarafından Çanakkale ve Bursa gezisi düzenlendi. Bir yıl boyunca sınavlara hazırlanan öğrenciler Kaymakam Elif Nur Bozkurt Tandoğan’ın desteği ile tarihi bir kez daha hafızalarına kazıdı.
Bahşılı Barbaros, Atatürk, Karaahmetli ilköğretim Okulu ve çok programlı lise öğrencilerinden 40 öğrenci Çanakkale ve Bursa gezisine gönderildi. 3 gün süren gezide öğrenciler Çanakkale’de yazılan destanın kahramanlarını, o topraklarda yatan şehitlerimizi yâd ederek bütün Çanakkale’yi rehber eşliğinde gezdi. Öğrenci grubu feribotla Gelibolu’ya geçti. Rehber eşliğinde öğrenciler, Çamburnu Kalesi ve Eceabat’ı gezerek Kilitbahir köyü, Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı anıtı, Mustafa Efendi, Soğanlı Dere Şehitliği, Alçı Tepe, Fevzi Çakmak Anıtı’nı gezdi.
8.5 ay savaşan Çanakkale kahramanları, Yarbay Hasan bey anıtını, büyük şehitler Abidesi’ni, Seddül Bahir ilk şehitler anıtı bölgesini, Ezineli Yahya Çavuş şehitliği de gezilerek alçı tepe köyünde mola verildi. Sargı Yeri Şehitliği, Meçhul Asker, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Anzak Koyu, Kanlı Sırt, Arıburnu, 57. Alay Şehitliği gibi önemli yerler gezildi.
Faydalı Bir Gezi Oldu
Bursa’da ise ilk olarak Osman Gazi ziyaret edildi. Daha sonra 2. Padişahı Orhan Gazi ziyaret edildi. Eski Bursa kalesi, Yıldırım Beyazıt, 2. Sultan Murat Han, Çelebi Sultan Mehmet, Emir Sultan ziyaret edildi. Gezi ile ilgili olarak bilgiler veren Gezi Başkanı Atatürk İlköğretim Okul Müdürü Osman Söğüt, “Bu gezi Bahşılı’da ilk defa yapıldı. Rehberler sayesinde hem Çanakkale, hem de Bursa’nın çok güzel tanıtıldığı çok yararlı bir gezi ve ziyaret oldu. Geziyi ilçemizde düzenleyip öğrencileri motive eden ve destek veren herkese teşekkür ederiz. Eminim bundan sonrada bu tür geziler tertip edilerek güzel ülkemizi çocuklarımıza tanıtmaya devam ederiz” dedi.


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli