Anahtar Kelimeler:

MKE İşçileri, İş Yavaşlattı

MKE İşçileri, İş Yavaşlattı

Barut Fabrikası İşçilerinden İş Yavaşlatma Eylemi.

 

Barut Fabrikasında 5 aydan beri süren toplu iş sözleşme görüşmesinin uzaması nedeni ile işçiler işi yavaşlatma eylemi yaptı. İşçiler, fabrika önünde 1 saat oturma eylemi düzenledi. Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer ‘Toplu iş sözleşmesi ve prim haklarımızı almak için sonuna kadar direneceğiz’ dedi.

Kurum ile Sendika arasında 1 Ocak 2009 tarihinden beri süren toplu-iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine işçiler saat 07.30 yerine saat 08.30 da işbaşı yaptılar. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması nedeni ile sabah saatlerinde MKE Barut Fabrikası’nda çalışan işçiler sendika yöneticilerinin katılımı ile oturma eyleminde bulundular.

EYLEM 300 BİN İŞÇİ ADINA

Sendika Başkanı Recep Sefer “1 Ocak 2009 tarihinden itibaren MKE Genel Müdürlüğü ile başlatmış olduğumuz toplu-iş sözleşmesi görüşmelerinde 5′inci aya yaklaşılması rağmen ücret konusunda en küçük bir ilerleme kaydedilmemiştir. Bunun yanı sıra fabrikanın tehlikeli iş yeri olmasına rağmen prim uygulamasının verilmemesini kınıyoruz ve sonuna kadar da işçilerimizin haklarını alana kadar direnmeye de kararlıyız. Hükümet sesimizi duysun. Bu eylemimiz sadece Kırıkkale Barut Fabrikası’nda çalışan 150 işçi adına değil, kamuda çalışan 300 bin işçi adınadır” dedi.

HÜKÜMETİ PROTESTO ETTİLER

Fabrika önünde toplanan 150′e yakın işçi 1 saatlik iş bırakma eylemi yaparak haklarını aradılar ve haklarının verilmemesi suretinde büyük eylemler gerçekleştireceklerini dile getirdiler. Barut fabrikası işçileri oturma eylemini bitirdikten sonra toplu halde fabrikaya girerek işe giriş kartlarını bastılar. İşçiler, hükümeti protesto ederek idari bina önünde alkışlarla eylemlerini sürdürdükten sonra iş başı yaptılar. İL

 



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli