Anahtar Kelimeler:

Katılım Payı 2 TL Oldu

Katılım Payı 2 TL Oldu

SGK, Katılım Payını 2 TL`ye İndirdi.

 

Hastalar, SGK’ nın (Sosyal Güvenlik Kurumu) almış olduğu karar gereği, Resmi ve Özel Sağlık Kuruluşlarına Hasta Katılım Payı olarak artık eşit ücret ödeyecekler.
 
Daha önce Devlet Hastanelerine giden hastalar 3, Tıp Fakültelerine giden hastalar 6 ve Özel Sağlık Kurumların giden hastalar 10 TL muayene katılım payı ödüyordu. Danıştay’ın bu sistemi iptali sonrasında, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürü Fatih Acar, kurumun 2 Haziran’dan itibaren tüm hastalardan 2 TL eşit katılım payı ücreti alacağın duyurdu.
 
Sevindirici Bir Karar
 
Kırıkkale’de hizmet veren Özel Sağlık Kuruluşlarından Yaşam Tıp Merkezi, Kırıkkale Tıp Merkezi, Özel İnal Göz Merkezi, Özel Elif Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Merkezi ve Özel Derman Deri Hastalıkları Merkezi yaptıkları açıklamada, SGK’nın almış olduğu kararın sevindirici ve 2 TL’lik ücretin resmi ve özel kurumlarda eşitlenmesinin son derece adil olduğunu vurguladılar. 2 Haziran’dan itibaren yürürlüğe giren yeni yönetmenlik gereği, hastalar hizmet aldıkları resmi ve özel sağlık kurumlarına sadece 2 TL katılım payı ücreti ödeyecekler.
 
Haberkale


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli