Anahtar Kelimeler:

Acar, Kazakistan`dan Döndü

Acar, Kazakistan`dan Döndü

Osman Acar Kazakistan`daki Görevini Tamamlayarak Kırıkkale`ye Döndü.

 

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op.Dr .Osman ACAR, 9 ay önce görev sebebiyle gittiği Kazakistan’daki görevini tamamlayıp Kırıkkale’ye döndü.
 
Bundan 9 ay önce Sağlık Bakanlığı’nca görevlendirilen Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Osman Acar, bakanlığın çeşitli dönemlerde gönderdiği Başhekimler ve ekiplerince bir türlü hizmete açılamayan Kazakistan Hoca Ahmet Yesevi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bütün bölümlerini kısa bir sürede hizmete açtı.
 
Kazakistan’daki hastanede Aralık ve Şubat ayı içerisinde 11000 hastaya poliklinik, 1000’e yakın hastaya da yataklı tedavi hizmeti verildi. 15 Nisan itibariyle ameliyat hizmetlerine başlayan hastanede 1,5 aylık süre içerisinde 150 ameliyat gerçekleştirildi.
 
Acar: Sevinçli ve Gururluyum
 
Ata yurdu Kazakistan’da Hoca Ahmet Yesevi hazretlerinin manevi ikliminde Kazak kardeşlerimize sağlık gibi önemli bir hizmeti sunmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum diyen Osman Acar, “burada çok önemli tecrübelerim ve dostluk ilişkilerim oldu. Önemli olan insanlara kalıcı hizmetler bırakabilmek ve saygıyla anılmak. Bunu az da olsa yapabildiğim için şükrediyorum. Bir nebze de olsa Türk-Kazak Devletleri kardeş ve dostluğu ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmakla da ayrıca bir mutluluk duyuyorum” diye konuştu.
 
Bundan Sonrası Koordinasyon
 
Bundan sonraki süreçte Üniversite Sağlık Koordinatörü olarak görevini sürdüreceğini belirten Acar, hedefinin hastanenin gelişmesini ve hizmet kalitesinin yükselmeni takip ve kontrol etmek olduğunu belirtti.
 
Haberkale
 
 


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli