Anahtar Kelimeler:

10 Bin Polis Alınıyor

10 Bin Polis Alınıyor

Atalay Açıkladı, Temmuz`da 10 Bin Polis Alınacak.

 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, temmuz ayında 10 bin üniversite mezunu polis adayı alacaklarını açıkladı.
Bakan Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile birlikte Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi`nde düzenlenen mezuniyet törenine katıldı. Atalay, törendeki konuşmasında emniyet teşkilatının son yıllarda eğitime verdiği öneme dikkat çekti. Halihazırda üniversite mezunu 15 bin 522 polisin teşkilatta görev yaptığına işaret eden Bakan Atalay, şöyle konuştu: "4 bin 200 memurumuz mezun oluyor. 4 bin 800 kişi de merkezi sınavla okullarımıza alındı. Bunlar yıl sonunda göreve başlayacaklar. Temmuz ayının ortalarında yeni ilan vereceğiz. Üniversite mezunu 10 bin polis adayı alacağız. Bu yıl 24 polis meslek yüksekokulundan yaklaşık 6 bin 500 polis mezun olacak."
 
Polisin, devletin vatandaşa görünen yüzü olduğunu anlatan Atalay, bu sebeple eğitimin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Polisin en önemli görevinin güvenliği sağlamak olduğuna vurgu yapan Atalay, "Bir ülkede güvenlikte yetersizlik varsa en büyük olumsuzluk budur. Güvenlik-özgürlük dengesi, bu alanda çalışma yapanların en hassas dengesidir. Her tür güvenlik tedbirinde daima hukukun içinde kaldık ve kalacağız." diye konuştu.
 
Bakanı Atalay, Türkiye genelindeki 1300 polis merkezinin kamera sistemiyle donatılacağını dile getirdi. Kamera sisteminin, haksız yere suçlamaların önüne geçmede önemli bir rol üstlendiğini anlatan Atalay, şunları söyledi: "Vatandaşla polisin buralardaki süreci, şeffaflık içinde cereyan etsin. O zaman kimse de haksız yere suçlama yapmaz. Onun için nezarethane gibi yerlerdeki kamera sistemini çok önemli görüyoruz. 1300 polis merkezini kamera sistemiyle donatacağız."


  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli