Anahtar Kelimeler:

Pis Kokan Hasta Alınmadı Yalanı

Pis Kokan Hasta Alınmadı Yalanı

Başhekim Osman Acar, Haberin Tamamen Gerçek Dışı Olduğunu Söyledi.

 

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne gelen yaşlı bir hastanın pis koktuğu gerekçesiyle doktorlar tarafından hastaneye alınmayarak geri gönderildiği yönündeki haber, hastane başhekimi Osman Acar tarafından yalanlandı. Acar, söz konusu hastanın hastaneye giriş yapıp yoğun bakım ünitesinde tedavisinin devam ettiğini kaydetti.
Hasandede beldesinde oturan 77 yaşındaki H.T’nin dün akşam saatlerinde rahatsızlanması üzerine kızı tarafından Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne götürüldüğü, fakat nöbetçi doktor tarafından hastanın pis koktuğu belirtilip “yıkayın, öyle getirin” denerek hastaneye alınmadığı ileri sürüldü. Bu yönde yapılan haberler sonrası görüşüne başvurduğumuz Yüksek İhtisas Hastanesi başhekimi Osman Acar, yapılan haberin kesinlikle doğru olmadığını açıkladı.
Hasta Dünden Beri Yoğun Bakımda Yatıyor
Pis koktuğu gerekçesiyle hastaneye alınmadığı ileri sürülen 77 yaşındaki H.T isimli vatandaşın, dün akşam geldiği saatten itibaren hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olduğunu kaydeden başhekim Acar, yapılan haberlerin gerçekleri yansıtmaktan uzak ve tamamen uydurma olduğunu belirtti.
“Pis Kokuyor, Almayız” İddiası Komik
Haberkale’ye açıklamada bulunan hastanede görevli doktorlar, Hipokrat yemini etmiş olan bir hekimin kendisine gelen bir hastayı pis koktuğu gerekçesiyle tedavi etmekten kaçınmasının söz konusu olamayacağını söyledi. Hekimler, trafik kazalarından sonra yaşanan şiddetin etkisiyle oluşan bilinç kaybı sebebiyle küçük ya da büyük abdestlerini kaçıran hastaların hastanelere geldiğini, onların dahi tedavilerinin gerçekleştirildiğini belirterek bu tür mesnetsiz haberler ve suçlamalarla görevlerini büyük bir özveri içinde yürüten sağlık çalışanlarına haksızlık yapıldığını kaydettiler.


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu