Anahtar Kelimeler:

Yalçıntaş`a Kırıkkale`den Ödül

Yalçıntaş`a Kırıkkale`den Ödül

Doğduğu Topraklarda Ödül Aldı.

İlimizin yetiştirdiği ilim ve fikir dünyamızın önemli simalarından hemşerimiz Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş’a, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ‘Akademik hayatın 50. yılı’ nedeni ile ödül verildi.

Türk iktisat ve fikir dünyamızın mümtaz şahsiyeti hemşerimiz Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Ticaret ve Sanayi Odasının davetlisi olarak ilimize geldi. TSO Binasında gerçekleştirilen ödül törenine Vali Mustafa Bahrettin Demirer, Emniyet Müdürü Salim Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, belediye başkanları ve Ticaret Odası Üyeleri katıldı. Son derece önemli bir kişiliğe sahip olan Yalçıntaş, Kırıkkale’ye geldiği için mutlu olduğunu söyledi.

DOĞDU TOPRAKLARLA BULUŞTU
Doğduğu topraklarla buluşan Yalçıntaş’a, TSO adına Vali Demirer, Kırıkkale resminin üzerine Yalçıntaş’ın resmi bindirilmiş bir tablo hediye etti. Yalçıntaş’a bir hediye de Çerikli Belediye Başkanı Ömer Sakarya ve Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer’den geldi. Yalçıntaş, aldığı hediyelerden dolayı gururlandığını ifade etti.

ANLATILMAZ DUYGU
Kendisi için hazırlanan ödül töreninin öneminin ayrı bir yere sahip olduğunu dile getiren Yalçıntaş, bir insanın yaşarken hayatının ele alınması anlatılmaz bir duygudur. Yalçıntaş “Allah bir insanın ülkesinin menfaatleri doğrultusunda çalışmasını nasip etsin. TSO Başkanı Cemalettin Akdoğan, sağ olsun bizlere bu ödülü laik gördü. Aslında kendisi mevkilerin en üstüne laik olan bir insandır” dedi.

HER ZAMAN KIRIKKALELİ OLACAĞIM
Konuşması sırasında Kırım’da kaldığı süre zarfı içerisinde yaşadıklarını anlatan Yalıçıntaş, orada ilk namaz kılan Türkler arasında olduğunu söyledi. Kırıkkale Üniversitesinin kurulmasında en büyük gücün kendisi olduğunu dile getiren Yalçıntaş, “Her zaman Kırıkkale ile olacağım. Tabloda da olduğu gibi Kırıkkale’ye hep bakacağım. Buralar bizim doğup büyüdüğümüz topraklar. Beni buraya davet ettiğiniz için hepinize şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.

BÜYÜK MEMNUNİYET
Yalçıntaş’ın 50. Akademik Yılı nedeni ile büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Demirer, Yalçıntaş’ın büyük değerli bilim ve devlet adamı olduğunu söyledi. Demirer “Böyle bir insanı yetiştirmek kolay iş değil. Hocamız örnek bir insan olduğu kadarı ile yine hemşerimiz oğlu İstanbul Ticaret Odası Başkanı Nevzat Yalçıntaş’ı yetiştirmiştir. Her şehir böyle bir bilim ve devlet adamına, böyle bir adamda böyle bir oğla sahip olamaz” dedi.

MAKÛS TARİHİ YENECEĞİZ
Yalçıntaş’tan doğduğu toprakla ilgi ve desteğinin kesmesini istemeyen TSO Başkanı Akdoğan, “Gerek sonatla, gerek ticaretle, gereksi siyasi olarak sorunları kaldırmaya çalışıyoruz. Ama bizimde takıldığımız yerler oluyor. İşte biz o zaman Yalçıntaş gibi önemli şahsiyetlere başvuruyoruz. Kendisini kutluyor, ziyaretinde Kırıkkale’de hoş bir hava yaratmasını umuyorum. Makus tarihimizi yenmek için sayın hocamızdan isteklerimizi geri çevirmeyeceğini umuyor, bunu da biliyoruz” şeklinde ifadeler kullandı.

NEVZAT YALÇINTAŞ KİMDİR?

Nevzat Yalçıntaş, 1933′te Kırıkkale’da doğdu. İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu’nu bitiren Yalçıntaş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde 1 Aralık 1959′da asistan, 30 Aralık 1965′te doçent ve 5 Mart 1971′de profesör ünvanını aldı. 12 Nisan 1975 seçimlerinden sonra iktidara gelen Demirel Başkanlığındaki “Milliyetçi Cephe” Hükümeti’nin, 12 Mayıs 1975′te Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk’ün onayına sunduğu kararnamede, İsmail Cem TRT Genel Müdürlüğü görevinden alınarak yerine Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş atanıyordu. Bu kararname Cumhurbaşkanı tarafından onaylandı. Bunun üzerine Cem, kararnamenin iptali için Danıştay’a başvurdu. Bu arada CHP Meclis Grubu da söz konusu kararnamenin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Danıştay, 5 Haziran 1975′te Cem’in talebi doğrultusunda yürütmeyi durdurma kararı aldı. Hükümet Danıştay’ın kararına itiraz etti ancak, Danıştay bu itirazı reddedince Yalçıntaş, 24 Kasım 1975′te görevinden istifa etti. Fransızca, İngilizce, Arapça bilmektedir. Türkiye Gazetesi Başyazarlığı yapan Yalçıntaş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesidir. Evli ve 2 çocuk sahibidir. İL

 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu