Anahtar Kelimeler:

Üniversitelilerin Kemençe Gecesi

Üniversitelilerin Kemençe Gecesi

Kolbastı ve Horonla Coştular.

 

Kırıkkale Üniversitesi Trabzon sporlular topluluğu öğrencileri Köseler Petrol Dinlenme Tesisleri’nde düzenlenen “Kemençe Gecesi”nde buluştu. Düzenlenen Kemençe Gecesiyle öğrenciler Final sınavları arası hem stres attılar hem de Kırıkkale’deki Karadenizlilerle bir araya geldiler.
Karadenizli sanatçı Cemal Kaygusuz’un kemençesi ile gençlerin pistten saatlerce inmediği gecede öğrenciler ve aileleri kolbastı ve yöresel oyunlar ile gönüllerince eğlendiler. Topluluk Başkanı Öğretim Görevlisi Kürşat Güldal, kemençenin yanı sıra bağlama ve tulum eşliğinde renkli görüntülere sahne olan eğlence gecesinin Final sınavları arası öğrenciler için hem stres atma hem de Kırıkkale’deki Karadenizlilerle kaynaşma ortamı açısından yararlı olduğunu söyledi.
Öğretim görevlisi Güldal, “Biz öğrencilerimizi Kırıkkale’deki hemşerileriyle tanıştırmak, okuldaki değişik illerden gelmiş arkadaşları ile kaynaştırmak amaçlı bu programı düzenledik. Üniversiteli öğrencilerimizle yıl içerisinde piknik yaptık, spor müsabakaları düzenledik. Kendi aramızdan Kolbastı folklor ekibi kurduk. Karadeniz’i İç Anadolu’da yaşatmaya çalıştık” diye konuştu.


  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu