Anahtar Kelimeler:

Gazeteciler Aksaray`da Buluştu

Gazeteciler Aksaray`da Buluştu

Düzenlenen Seminerde Yerel Medya Ele Alındı.

 

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, “Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim” seminerinin 52.sini Aksaray’da düzendi. Büyük ilginin olduğu seminere 13 ilden 120 basın mensubu katıldı. Seminerde yerel medyanın sorunları masaya yatırıldı. Konuşmacılar yerelde medyanın önemine değinerek demokrasinin atar damarı olduğunu kaydetti. Ayrıca, gazeteciliğin dünyada en zor meslekler arasında yer aldığı, bunun yanı sıra itibarlı bir meslek olduğu dile getirildi.
 
Aksaray Grand Eras Hotel’de gerçekleştirilen seminere Kırıkkale’den aralarında Haberkale muhabiri Arif Çakıroğlu’nun da bulunduğu 8 gazeteci katıldı. Seminerler öncesi Basın ve Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün Fotoğraflarla Türk Basını Sergisi’nin (1830-1938) açılışı yapıldı. Basının temel görevinin insanların doğru bilgi alma ihtiyacını karşılamak olduğunu belirten Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu “Aksaray’da basınımız iyi seviyededir. 150′ye yakın basın mensubumuz görev yapmaktadır. Aksaray’da herkes işini daha iyi yapsın diye bir formül geliştirmeye çalışıyoruz. Toplum hayatında bir iş bölümüne ihtiyaç vardır. Biz bu görevi yapmak için iyi gayret gösteriyoruz. Aksaray ahenkli, huzurlu çalışılan illerimizdendir. Eğitim çok önemlidir. Ve herkesin hayatta tabi olması gerektiği bir şeydir. Çünkü insanların her an yenilenmeye, bilgilenmeye ihtiyacı vardır. Bu münasebetle düzenlenen bu seminer çok faydalı olacaktır.”şeklinde konuştu.
 
 2 gün süren seminerde, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen gazeteciler, gazetecilik mesleğiyle ilgili konuşmalar yaptı. Gazeteciler seminerden arda kalan zamanda ise Aksaray ve çevresini gezme fırsatı buldular.


  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı