Anahtar Kelimeler:

ADD`den Sert Açıklama

ADD`den Sert Açıklama

"Atatürk`ü Yok Saymaya Çalışmak Densizliktir."

 

Haberkale’nin duyurduğu Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen “Valilik Kupası” sırasında salonda Atatürk posteri bulunmamasına yönelik haberimiz ardından, yaşanan skandala her kesimden tepki gelmeye devam ediyor. Atatürkçü Düşünce Derneği Kırıkkale Şubesi de bir basın açıklaması yaparak, turnuva sırasında salona Atatürk posteri asılmamasına sert tepki gösterdi.
Şube başkanı Av.Murat Çakırca tarafından yapılan açıklamada, Atatürk’ü yok saymaya çalışarak bir yerlere mesaj verme densizliğinde bulunanların asla muvaffak olamayacağının altı çizildi. ADD’den yapılan açıklama şöyle:
“Basın Kuruluşlarına ve Kamuoyuna,
06.06.2009 tarihinde ilimiz Başpınar Spor Salonu’nda adının “Valilik Boks Turnuvası” olduğunu basından öğrendiğimiz bir etkinlik düzenlenmiştir.
Bu turnuvanın adına, düzenleyenlere bakıldığında, bu turnuvanın resmi bir turnuva olduğu gerçeğidir.
Çünkü düzenleyenler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Boks İl Temsilciliğidir.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün devlet kurumu olduğu şüphesizdir. Boks İl Temsilciliğinin de -temsilcisi fahri görev yapıyor olsa da- Boks Federasyonu’nun yani bir devlet organizasyonunu temsil ettiği açıktır.
Turnuvanın adının “Valilik Turnuvası” olması da bu turnuvanın resmi bir özellik taşıdığını ortaya koyar. Çünkü öyle herkes kendince ya da kendi isteğiyle “Valilik” adına iş ve işlem yapamaz.
Basında yer aldığına göre bu turnuvada Atatürk resmi ya da Atatürk posteri salona asılmamıştır.
Bu durum ilimizde birilerinin adım adım Atatürk’ü, kendi kafalarınca “yok sayma”ya çalışma “salaklığının” bir göstergesi olarak sıkça ortaya çıkmaya başlamıştır.
Bu durumu bizler daha önce 23 Nisan törenlerinde Atatürk posteri asmayıp, bunu asmaya çalışan vatandaşa engel olan anlayış ve tavırla da gördük ve gerekli tepkiyi halkımızla birlikte gösterdik.
Birilerinin gelecekteki siyasi ikballeri için kendisini gösterme çabaları için Atatürk’e saygısızlığa varan pervasızlıklar sergilemesini de kendi yandaşlarına mesaj verme çabasındaki densizlikler olarak gördüğümüzü ve bunun kabul edilemeyeceğini bildirmek isteriz.
Yine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gibi bir makamın, bu duruma neden olması ya da en azından izin vermesini, o makamı işgal eden kişiler açısından, temsil ettiği devlet otoritesini ve kendisini var eden ve o makama taşıyan laik, demokratik devletimizi ve onun kurucusu yüce önder Atatürk’ü yok sayacak gücü bulduğunu düşündüğü, siyasi ortamın sürgit devam etmeyeceğini anlaması ve makamına yakışır bir tutum sergilemesini ve görevinin gereğini hatırlaması ve yapması gerekmektedir.
Basında yer aldığına göre bu turnuva “Valilik Boks Turnuvasıdır”.
Vali, devlet adına ildeki en büyük mülki amirdir. Kendileri yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmektedir. Bu konularda hassas olmaları ve Atatürk’e yapılan bu saldırı ve saygısızlığı görüp önlem aldırmaları ya da en azından bunu yapanlara karşı gerekli yasal işlemi başlatarak, basında da gerekli açıklamaları yapmaları gerektiği açıktır. Aksi tavır bu yapılanlara göz yumulduğu gibi bir izlenim yaratır ki bunu düşünmek bile istemiyoruz.
Sayın Kırıkkale Valisi’nden bu kabul edilemez tavrı gösteren ilgili kişiler hakkında acilen gereğinin yapılmasını bekliyoruz.
En azından yerel seçimler öncesi AKP milletvekili ve belediye başkanı adayının yanında yaşlılar haftasına katılımları konusundaki “hassasiyeti” bu konuda da göstermeleri gerektiğini düşünüyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Atatürkçü Düşünce Derneği Kırıkkale Şubesi adına Şube Başkanı
Av.Murat Çakırca”


  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli