Anahtar Kelimeler:

Üniversitede Mezuniyet Coşkusu

Üniversitede Mezuniyet Coşkusu

3bin 400 Öğrenci Mezun Oldu.

 

2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı sona ermesi ile birlikte Kırıkkale Üniversitesi tarafından Başpınar Stadyumunda mezuniyet töreni düzenlendi. Törende konuşmalara yer verilirken, Fakülte ve Yüksekokullarda dereceye giren öğrencilere diploma ve ödüllerde verildi. Kırıkkale Üniversitesi bu yıl 3 bin 400 öğrenciyi mezun etti.
 
Kırıkkale Üniversitesi 2008-2009 eğitim öğretim yılı mezunları, Başpınar Stadyumunda düzenlenen ve öğrenci velilerinin yoğun katılım sağladığı törenle diplomalarını Vali Mustafa Bahrettin Demirer, Rektör Ahmet Murat Çakmak, Garnizon Komutanı Vekili, Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ dan aldılar. Tören renkli görüntülere sahne olurken öğrenci ve veliler duygu dolu anlar yaşadı. Çocuklarının mezuniyetinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden aileler, eğitimlerini tamamlayan çocuklarından gurur duyduklarını bildirdiler.
 
SAYGIN BİR ÜNİVERSİTE

Törende konuşma yapan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Murat Çakmak, “Ülkemizin 10 başarılı üniversitesi içinde yer alan 10 Fakülte, 1 Yüksek Okulu, 5 Meslek Yüksek Okulu, 3 Enstitü ve 9 merkezi eğitim öğretim ve araştırma yapan Üniversitemizde, 15 bin öğrenci eğitim görmektedir. Bu davaya 61 profesör, 83 Doçent, 213 Yard. Doç. Olmak üzere 357 öğretim üyesi ve 571 idari personel hizmet vermektedir. Sunduğu eğitim ve araştırma olanakları ile seçkin bir yere sahip olan üniversitemiz, 2007 yılında kabul edildiği Avrupa Üniversiteler Birliğinden sonra Dünya Üniversiteler Birliğine kabul edilmiştir” dedi.
 
ANLAMLI BİR GÜN

Yapılan törende tüm mezun olan Üniversiteli arkadaşlarının adına konuşma yapan Hukuk Fakültesi bölümü birincisi Meltem Koç, bugünün çok anlamlı bir gün olduğunu söyledi. Koç, “Bugün ön lisans ve lisans eğitimimizi tamamlayarak çalışmalarımızın diploma ile belgelendiği bir günü. Şüphesiz bu gurur gününde çok değerli ailelerimizin ve saygıdeğer hocalarımızın katkıları için ne söylesek azdır. Maddi ve manevi yardımlarıyla hep yanımızda olan ailelerimize ve bugünkü bilgi birikimimizi elde etmemizi sağlayan saygı değer hocalarımıza şükran duygularımızı ifade etmek isterim. Eğitim öğretim süresince elde ettiğimiz önemli bir kazanımda, ‘Demokrasi’, ‘İnsan Hakları’ ve ‘Hukukun üstünlüğü’ gibi çağdaş uygar toplumların kabul ettiği kurumlara olan inançtır” diye konuştu.
 
GURURLA MEZUN OLUYORUZ

Törende ayrıca Kırıkkale Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Burak Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz yaptığı konuşmada, Üniversite yıllarının insanları birbirine yaklaştıran bir araya getiren, özgün bir ortamda gerçek dostlukların yaşandığı, acı tatlı birçok hatırayı beraberinde getiren ve hayatımız boyunca unutamayacağımız bir dönemdir. Ömrümüzün en güzel yıllarını, gençlik dönemini Üniversitede geçiriyoruz. İşte şimdi tüm bu güzel hatıraları arkada bırakıp, gururla mezun olarak gitme zamanıdır” şeklinde konuştu.
 


  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı