Anahtar Kelimeler:

Tarım İl Müdürlüğü`nden Kene Cevabı

Tarım İl Müdürlüğü`nden Kene Cevabı

Keneye Karşı İlaçlamalar Yapılıyor.

 

Kırıkkale Tarım İl Müdürlüğü, Haberkale’nin 12.06.2009 tarihli “Kene, 2 Hayvanı Öldürdü” başlıklı haberiyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, Müdürlüğe bağlı ekiplerin, bahar aylarının gelmesiyle birlikte keneye karşı ilaçlı mücadeleye başladıkları kaydedildi.
Ahılı’da hayvancılıkla uğraşan Erol Güler isimli vatandaşın iki büyükbaş hayvanının kene ısırması sonucu Theileriosis (kene sıtması) hastalığından ölmesi ve Güler’in Haberkale’ye röportajında Tarım İl Müdürlüğü’nün ilgisizliğinden bahsetmesine Müdürlükten cevap geldi. Haberkale’ye bir açıklama gönderen Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, Güler’in haberdeki ifadesinin aksine Tarım İl Müdürlüğü olarak Kırıkkale genelinde keneye karşı ilaçlı mücadeleye devam ettiklerini kaydetti.
Keneye ve Şapa Karşı İlaçlama Yapılmış
Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada mandıracı Erol Güler’e ait mandıranın ve içinde bulunan hayvanların, 2 ve 17 Nisan tarihlerinde keneye ve şap hastalığına karşı ilaçlandığı, Güler tarafından kendilerine hayvanların hasta olduğu ve muayene edilmesi yönünde bir istekle başvurulmadığı da belirtildi.
Haberkale


  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli