Anahtar Kelimeler:

Pancar Ekicilerde Kongre Zamanı

Pancar Ekicilerde Kongre Zamanı

Ankara, Kırıkkale ve Çankırı`yı Kapsayan Kongre Pazar Günü ASKİ`de.

 

Pancar ekicileri Pazar günü ASKİ Spor Salonu’nda yapılacak kooperatif kongresi heyecanı yaşıyor. Üç ilde 54 bin üyesi bulunan kooperatifin kongresinde üreticiler gerçek kişi veya vekâletle oy kullanabilecekler.
 
İl bazında çiftçilerin en büyük kongresi olan Ankara Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin kongresi 21 Haziran Pazar günü ASKİ Spor Salonunda yapılacak. Ankara, Kırıkkale, Çankırı merkez ve ilçelerini kapsayan kongrede başkanlığa yeniden aday olan Muhittin Bıyıkoğlu, "kooperatifimizi Ankara’daki en büyük üretici kuruluşu haline getirdik, şimdi de Ankara Şeker Fabrikası’na talibiz" dedi. Üç ilde 54 bin üyesi bulunan kooperatifin kongresinde üreticiler gerçek kişi veya vekâletle oy kullanabilecekler.
17 Şube Açtık
 
Kooperatif Başkanı Muhittin Bıyıkoğlu, 15 yıl önce Pancar Bölge Şefliği’nde küçük bir odada temsil edilen kooperatifi bu süre zarfında devasa bir kuruluş haline getirdiklerini belirtti. Ankara, Kırıkkale, Çankırı merkez başta olmaz üzere bağlı bir çok ilçede toplam 17 şube açtıklarını belirten Bıyıkoğlu, "tarımsal girdilerin her alanında üyelerimize hizmet veriyoruz. Fiyat politikamızı daima piyasadan aşağıda tutarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kooperatifimiz, yönetim kurulumuzla birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde 80 milyon TL’lik ciroya ulaşmıştır" dedi.
 
Şeker Fabrikasına Talibiz
 
Özelleştirme kapsamında olan Ankara Şeker Fabrikası’na talip olduklarını belirten Muhittin Bıyıkoğlu, Ankara bölgesinde en çok pancar üretiminin Polatlı’da olduğunu, dolayısıyla şeker fabrikasını Polatlı’ya kurma amacında olduklarını söyledi. Hükümetin Özelleştirme kapsamında olan fabrikayı serbest bırakmasıyla birlikte girişimde bulunacaklarını belirten Bıyıkoğlu, "Ankara şeker fabrikasının kurulacağı en uygun yer Polatlı’dır. Biz bu konuda hükümetimizden yardım ve destek bekliyoruz" dedi.
Aynı zamanda Avrupa Şeker Pancarı Federasyonu (CIBE) yönetim kurulu üyesi olan Bıyıkoğlu, Pazar günü yapılacak olan kongrenin üreticilere hayırlı olmasını diledi.
 
Haymana’ya Termal Tesis
 
Çağ Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Akyar, Haymana’da yeni Termal tesis açacaklarını söyledi. Teoman Akyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006’da kurdukları Haymana Resort Hotel’in yanında yaptıkları 34 daireli Metehan Akyar Residence Devre Mülk Tesisleri’ni 16 Haziranda açacaklarını ifade etti. Tesislerde 816 devre mülk bulunduğunu söyleyen Akyar, bunların 800’ünün satıldığı belirtti. Akyar, Haymana’daki yatırımlarının devam edeceğini, yılsonunda yine Haymana Resort Hotel’in yakınlarında yarı otel, yarı devre mülk olarak bir tesis inşa edeceklerini bildirdi.
 
Esnafın Sorunları Görüşüldü
 
Polatlı’da PERPA Çarşısı esnafının sorunlarının görüşüldüğü toplantı düzenlendi. Belediye Başkanı Yakup Çelik, Polatlı Belediye Salonu’nda düzenlenen toplantıda, PERPA Çarşısı’nın ilçenin prestiji açısından önemli olduğunu kaydetti. Çelik, "Eskiden baraka gibi kötü bir ortamda hizmet veren esnaf, çift katlı dükkânlarda halka en iyi hizmet verecek. Dükkân kiraları tarafsız bir komisyonca belirlenecek. Esnafımızı mağdur etmeyeceğiz" dedi. Esnafın sorunlarını dinleyen Çelik, sorunların bir an önce çözüleceğini belirtti.


  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu