Anahtar Kelimeler:

Ağaç Kıyımına Devam

Ağaç Kıyımına Devam

Bu Sefer de Mağaza Tabelası Görünmüyor Diye Ağaca Kıydılar.

 

Ağaç düşmanı kafa yine işbaşında. Geçtiğimiz günlerde arkasındaki billboard gözükmüyor diye çam ağacı kesen zihniyet, bu sefer de mağaza tabelası gözükmüyor diye 25 yıllık ağaca kıydı. Ağaç katliamına vatandaşların tepkisi sert oldu.
Kırıkkale’nin en işlek caddelerinden Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan bir firmaya ait doğalgaz bayii önündeki ağaç, önceki gün Kırıkkale Belediyesi ekipleri tarafından gece vakti yapılan operasyonla kesildi. Caddede bulunan onlarca ağaç arasından kesilen ağacın, doğalgaz bayii dükkânın tabelasını kapattığı gerekçesiyle kesildiği iddia edildi.
Ağaç Kuruydu Savunması
Gece vakti apar topar ağaç kesilmesine verdiği dilekçeyle sebep olduğu iddia edilen doğalgaz tesisat mağaza sahibi İ.U, muhabirimize, ağacın kuru olduğu gerekçesiyle belediyeden kesilmesini istediğini söyledi. Mağaza sahibini yalanlayan onlarca mahalleli ise, kesilen ağacın yerde kalan yeşil yapraklarını göstererek, “bu ağaç, diğer ağaçlar gibi yeşil ve canlıydı. İnanıyoruz ki bu ağacın kesilmesindeki tek gaye, ağacın arkasında kalan firma tabelasının gözükmemesi gerekçesidir” diye konuştu.
Mahalleli, Savcılığa Dilekçe Veriyor
Yeşil bir ağacın kesilmesine sessiz kalmayan Güzeltepe Mahallesi Hürriyet Caddesi sakinleri, olayı protesto ederek Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı’na verilmek üzere imza toplamaya başladı. Protestoda yer alan mahalleli Muzaffer Ata, “gece saat 21.00 sıralarında belediye işçileri gelerek hızarla ağacı kesti. Neden kestiniz diye sorduğumda biz emir kuluyuz diye konuştular. Ben yetiştiğimde ağacın bir yanını kesmişlerdi, engel olmaya fırsatım olmadı. Ağaç kesilir mi, bu yeşil ağacı kesiyorlarsa bunun yanındakileri de kessinler. Bir kişi mi önemli, tüm mahalle mi?” dedi. Olay yerinde tepkilerini dile getiren diğer mahalleliler de “bir ağaç bir insan demektir, bugün bir kişinin hatırı için burada bir ağaç katliamı yapılmıştır. Mahalle olarak hukuksal mücadele başlatacak ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştular.
Danacı İddiası
Mahalle sakinleri, ağacı kesen belediye işçilerinden “bu emri, başkan yardımcısı Halil Danacı verdi” açıklamasını aldıklarını iddia ederek Danacı`yı da olay yerine çağırdılar. Muhabirimizin olay yerine gelmesinden az önce kesilen ağacın yanına gelen Danacı, “ben böyle bir emir vermedim” diyerek öfkeli mahalleliye kendini anlatmaya çalıştı. Danacı’nın açıklamalarından tatmin olmayan mahalleliler, çevreci örgütleri de olayı protesto etmeye çağırarak, konuyu yargıya taşımakta kararlı olduklarını söylediler.


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu