Anahtar Kelimeler:

Yangın Şüphesi DP`yi Heyecanlandırdı

Yangın Şüphesi DP`yi Heyecanlandırdı

Deniz Türkü Evi`nden Duman Çıkınca DP`yi Aradılar.

 

Bu sabaha karşı saat 03.30 sıralarında bugün açılışı gerçekleştirilecek olan Deniz Türkü Evi’nden duman çıktığı gerekçesiyle itfaiye, polis ve Kırgaz ekipleri alarma geçti. Türkü evi sahiplerine ulaşamayan polis ekipleri, eskiden Mahir Yılmaz’ın seçim bürosu olarak kullanılan bürodaki duman sebebiyle DP Kırıkkale İl Başkanı Adem Tonga’yı olay yerine çağırdılar. Gece vakti yatağından kalkıp gelen Tonga, “burasının DP ile ilgisi kalmadı, neden beni çağırıyorsunuz” diye tepki gösterdi.
İlginç olay bu sabaha karşı saat 03.30 sıralarında Barbaros Hayrettin Caddesi 2 numarada bulunan Deniz Türkü Evi’nden duman çıktığı gerekçesiyle itfaiyeye haber veren temizlik işçisinin telefonuyla başladı. Olay yerine gelen itfaiye erleri, kilitli kapıdan içeri giremeyince polisten yardım istedi. Türkü evine gelen polis ekipleri, işletme sahiplerine ulaşamayınca türkü evinin bulunduğu binayı daha önce DP Kırıkkale Belediye Başkanı Mahir Yılmaz’ın seçim bürosu olarak kullanmasından hareketle DP Kırıkkale İl Başkanı Adem Tonga’yı arayarak yangın şüphesi olduğu gerekçesiyle olay yerine gelmesini istedi.
DP İl Başkanı Apar Topar Geldi
Demokrat Parti Kırıkkale İl Teşkilatı binasında yangın olduğunu sanıp apar topar olay yerine gelen DP Kırıkkale İl Başkanı Adem Tonga, konunun DP teşkilat binasıyla ilgisi olmadığını anlayınca rahat bir nefes aldı. Sabaha karşı 03.30’da kendisini çağıran polislere tepki gösteren Tonga, “duman çıktı denilen yerin DP ile bir alâkası yok, neden beni çağırıyorsunuz” diye konuştu.
Korkulan Olmadı
Yangın şüphesiyle olay yerine KIRGAZ acil durum ekibi de sevk edildi. Çevrede olası bir doğalgaz kaçağına karşı KIRGAZ ekipleri güvenlik önlemleri aldı. İtfaiyenin gerekli incelemeyi yapması ve yangın tehlikesi olmadığını bildirmesi üzerine polis, itfaiye ve KIRGAZ ekipleri olay yerinden ayrıldı.
Haberkale


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli