Anahtar Kelimeler:

İşitme Engelliler Yüzme Yarışması

İşitme Engelliler Yüzme Yarışması

İşitme Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası Gerçekleştirildi.

 

İşitme Engelliler Yüzme Federasyonu’nun 2009 yılı faaliyet programında yer alan İşitme Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası Cumartesi ve Pazar günü yapılan müsabakalar ile sona erdi.
 
9 ilden 31 sporcunun katılması ile yüzme yarışmaları büyük bir mücadele halinde geçti. Dereceye giren yüzücüler Eylül ayında Japonya Tayland da yapılacak olan olimpiyatlar da ülkemizi temsil edecekler. Şampiyonada sporcular dereceye girebilmek için mücadele verdi. 2 gün süren şampiyonada sporcular gruplar halinde mücadele etti.
 
BÜYÜK İLGİ

Kırıkkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’na Gençlik ve Spor Şube Müdürü Musa Kazım Yılmaz, Dünya İşitme Engelliler Yönetim Kurulu Üyesi ve İşitme Engelliler Türkiye Temsilcisi Doğan Özmedir, İşitme Engelliler Yüzme Teknik Kurulu Üyelerinden Kamil Tombuloğlu ile Ercüment Kantar, sporcular ve çok sayıda kişi büyük ilgi gösterdi.
 
KIRIKKALE’DE BİR İLK
 
Kırıkkale’de Görme Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nın yanı sıra İşitme Türkiye Yüzme Şampiyonası’nın ilk kez yapıldığını dile getiren Gençlik ve Spor Şube Müdürü Musa Kazım Yılmaz “2 gün süren yüzme şampiyonasına ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Tesisimizin gerek Kırıkkale ye gerekse ülkemize katkı sağlayacaktır. Geçtiğimiz günlerde de Görme Engelliler Türkiye Şampiyonası’na en iyi ev sahipliği yaptık.” diye konuştu.
 
SEÇME YAPILACAK

İşitme Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’nın Kırıkkale’de dolu dolu geçtiğini belirten İşitme Engelliler Yüzme Teknik Kurulu Üyelerinden Kamil Tombuloğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlğü’nün çok güzel ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Yapılan Türkiye Şampiyonalarında seçme yapacaklarını dile getiren Tombuloğlu, “Seçilen sporcular Eylül ayında Tayland da yapılacak olan olimpiyatlar da ülkemizi temsil edecekler” şeklinde konuştu.
 
ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Dereceye giren sporcuların tekrar hazırlık kamplarına alınacağını belirten Kamil Tombuloğlu, Tayland da Türkiye’yi en güzel şekilde temsil edeceklerini dile getirdi. Yapılan yüzme şampiyonalarının oldukça çekişmeli geçtiğini ifade eden Dünya İşitme Engelliler Yönetim Kurulu Üyesi ve İşitme Engelliler Türkiye Temsilcisi Doğan Özmedir, yüzme şampiyonasının centilmenlik içerisinde geçtiğini belirtti.
 
TURNUVAYA KATILAN KULÜPLER VE SPORCULAR
 
ANADOLU -Erkek
Arda Metin Soyusü
M.Mert Küçüktaşkın
ANKARA İL MÜDÜRLÜĞÜ - Bayan
Duygu Elif Duman
İlayda Özyurt
İrem Karakaya
Meliha Uncu
Öykü Pesen
 
ANKARA İL MÜDÜRLÜĞÜ - Erkek
Caner Akpınar
Emre Can Genç
Hakkı Murat Şakar
Ozan Doğukan Duman
Önder Akpınar
Yusuf Kılınç
Ali Özçelik
Burhan Demir
Dinçmen Ustalar
Emre Gülcan
Hüseyin Yavuz Akgöz
Murat Çağlar
Özgür Ünlü
 
BAŞKENT İŞİTME - Erkek
Ahmet Dikmen
 
BURSA SAĞIR SPOR - Erkek
Coşkun Bayraktar
Ahmet Aydın
Mustafa Olpak
Semih İlhan
 
ÇANKIRI İL - Erkek
Ömer Gönder
 
DENİZLİ İŞİTME - Erkek
Emre Gürsoy
FERDİ - Erkek
Emre Fırat Yalçın
 
İÇAD ESKİŞEHİR - Bayan
Hazal Aktaş
 
İÇAD ESKİŞEHİR - Erkek
Ozan Uğur Aktaş
 
KIRIKKALE İL - Erkek
Reşat Erkan
 
İL
 


  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli