Anahtar Kelimeler:

Tepkiler Adresine Ulaştı

Tepkiler Adresine Ulaştı

Daha Önceki Programda Salona Atatürk Posteri Asmayan Yetkililer, Hatalarını Tekrar Etmedi.

 

6 Haziran’daki Valilik Kupası Boks Turnuvası’nda, turnuvanın düzenlendiği spor salonuna Atatürk posteri asmayan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, konuyu Haberkale’nin duyurmasının ardından vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarından gelen yoğun tepki ve valilik soruşturmasıyla karşılaşınca dün aynı spor salonunda düzenlenen yaz spor okulu açılışı törenlerinde en görünür yere dev Atatürk posteri astı.
Öğrencileri yaz tatillerini değerlendirerek, faydalı aktivitelere yönlendirmek amacıyla Kırıkkale Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen yaz spor okulunun açılışı dün törenle gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Vali Vekili İsmail Özdemir, Vali Yardımcısı Ayhan Çiftarslan, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Salim Akça, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, İl Müftüsü Osman Şarklı, İl Özel İdare Sekreteri Atanur Aydın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Lale Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, spor il temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
Ders Alındı
6 Haziran tarihinde Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Valilik Kupası Boks Turnuvası’nda, müsabakaların gerçekleştirildiği salona Atatürk posteri asmayan ev sahibi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, dünkü törende salonun en görünür yerine dev Atatürk posteri astı. Ulu öndere yapılan saygısızlığı Haberkale’nin duyurmasının ardından Kırıkkaleli vatandaşların yoğun tepkisi, sivil toplum kuruluşlarından kınama mesajları ve valiliğin açtığı soruşturmayla karşılaşan yetkililerin, dün gerçekleştirilen törende büyük önder Atatürk’ün posterini spor salonuna asması tepkilerden ders alındığı yönünde yorumlandı.
Yaz Okulları Başlıyor
Gerçekleştirilen törenle faaliyetlerine başlayan yaz spor okulunda yüzme, futbol, basketbol, voleybol, tekvando, karate, atıcılık, boks, güreş, halk oyunları, tenis, satranç, okçuluk, kick-boks, engelliler, hentbol, masa tenisi, atletizm, halter ve badminton (tüylü top) olmak üzere toplam 20 branşta öğrencilere ders verilecek. Yaz spor okuluna çok sayıda öğrenci müracaat ederken en çok yüzme branşına kayıt yapıldığı öğrenildi.
Haberkale


  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu