Anahtar Kelimeler:

Spor Azmi, Engel Tanımıyor

Spor Azmi, Engel Tanımıyor

Engelli Sporcunun Spor Azmi.

 

Başpınar 17 Ağustos Kapalı Spor Salonundaki önceki gün düzenlenen 2009 yılı İl Spor Merkezleri açılış töreninin en ilgi çeken siması engelli Ceren Albayrak oldu. Kendisi gibi engelli arkadaşlarını temsil etmek için geldiğini belirten Ceren Albayrak, engelli arkadaşlarının da mutlaka spor yapmalarını istedi.
Doğuştan iki bacağında işlevini yerine getirmediği için koltuk değnekleri sayesinde anne-babasının desteği ile yürüyebilen 9 yaşındaki Ceren Ayça Albayrak törene katılanların adeta ilgi odağı oldu. Törenin yapıldığı salona anne babası ile birlikte geldi. Ceren, sporu çok sevdiğini geçtiğimiz yılda aynı şekilde kurslara katıldığını belirterek engelli olmanın hiçbir şeye engel olmadığını söyledi. İlköğretim 3. sınıfta okuduğunu kaydeden Ceren burada kendisi gibi engelli arkadaşlarını temsil ettiğini belirterek engelli arkadaşlarının da mutlaka spor yapmalarını istedi.
Baba Eyüp Albayrak ise kendilerini Ceren’e adadıklarını söyledi. Emekli olduktan sonra zamanının hemen tamamını çocuğuna ayırdığını anlatan Eyüp Albayrak, “gücümüz yettiği orada çocuğumuzun mutlu olması için çabalıyoruz. Spora büyük ilgisi var. Bizde onun için ona destek oluyoruz” diye konuştu. Anne Nevin Albayrak da kızına destek olduğunu ve onu taşımaktan hiçbir zaman gocunmadığını ancak maddi sıkıntı içinde olmaları dolayısıyla zorluklar çektiklerini bildirdi.
Haberkale


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli