Anahtar Kelimeler:

Kent Konseyi Toplandı

Kent Konseyi Toplandı

Kırıkkale Belediyesi Kent Konseyinde Başkanlık Divanı ve Yürütme Kurulu Berlilendi.

 

Kırıkkale’ye yararlı olabilmek, birlik ve beraberliği güçlendirmek amacıyla kurulan Kırıkkale Belediyesi Kent Konseyi ilk toplantısını yaptı. Konseyin başkanı ise Belediye Başkanı Veli Korkmaz oldu.

Kırıkkale Belediyesi Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ilk toplantıda 6 gündem maddesi yer aldı. Toplantıda Kent Konseyi Başkanlık divanın 2 yıllığına açık oyla 3 asil 3 de yedek üye seçildi. Divan üyelerinin seçilmesinin ardından ise yürütme kuruluna 2 yıllığına açık oyla üye seçildi. Gündemin 5. maddesine göre 5 adet çalışma grupları oluşturuldu. Bu gruplar ise şöyle sıralandı: 1-Şehircilik ve Planlama. 2- Eğitim, Kültür ve Spor. 3- Sosyal Dayanışma. 4- Sanayi, Tarım ve Çalışma Hayatı. 5- Çevre ve Sağlık.

AKTİF ÇALIŞMAK LAZIM
Kent Konseyi Gençlik Meclisinin yönergesinin görüşüldüğü toplantıda, Gençlik Meclisine sahip çıkılması istenildi. Türkiye genelinde yaygın olmayan Kent Konseylerinin aktif faaliyetlerde bulunması gerektiğini dile getiren Başkan Korkmaz, “Kent konseyi rutin işlerinin yanı sıra iline faydalı çalışmalar içerisinde olması gerekir. Ne kadar medeni bir toplum olursak bizim için o kadar faydalı olur” şeklinde konuştu. Kent Konseyinin ikinci toplantısı ise yasaya göre Eylül Ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

KENT KONSEYİ BAŞKANLIK DİVANINA SEÇİLEN ÜYELER

Asil  - Yedek
1. Adnan Norman 1. Selahattin Gök
2. Duman Bayık 2. Tacettin Silsüpür
3. Hasan Özmen 3. İsmet Ceylan

YÜRÜTME KURULUNA SEÇİLEN ÜYELER

1. Hayal Özçim
2. İlyas Eliri
3. Ömer Değirmenci
4. Enver Kılıç
5. Bayram Coşkun
6. Naci Tekinay
7. İsmet Ceylan
8. Mehmet Peker

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu