Anahtar Kelimeler:

Bir Garip Folklor Ekibi

Bir Garip Folklor Ekibi

Kırıkkale`yi Poşu ve Doğu Figürleriyle Temsil Edecekler.

 

Kırıkkale’yi Türkiye genelinde temsil edecek folklor ekibi Pazar günü Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda bir gösteri sundu. Seyirciler, Kırıkkale kültürünü yansıtan bir folklor ekibi görmeyi beklerken karşılarına Doğu Anadolu’ya has poşu giymiş ve Doğu Anadolu figürleri sergileyen folklor ekibi çıkınca şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Pazar günü Başpınar Kapalı Spor Salonu’nda Yaz Okullarının açılışı için düzenlenen etkinlikler Kırıkkaleli vatandaşlar tarafından seyredildi. Programın sunumunu yapan yetkili, program sırası folklor gösterisine gelince Kırıkkale’mizi Türkiye genelinde yapılacak olan folklor yarışmasında temsil edecek grubu takdim etti. Ardından salonu dolduran onlarca seyirci, karşılarında poşu giymiş ve Doğu Anadolu figürlerini sergileyen öğrencileri görünce şaşkınlık yaşadı. Kırıkkale’ye has özelliği bulunan halaylar ve kıyafetlerimiz varken Doğu Anadolu Bölgesi’ne has oyunların ulusal bir yarışmada Kırıkkale’yi temsil edecek olması üzüntüyle karşılandı.
Milli Eğitim Hatadan Dönmeli
Kırıkkale folklor ekibinin, Doğu Anadolu yöresine ait giysilerle bu yörenin oyunlarını sergilemesine şaşıran Kırıkkaleli vatandaşlar, folklor ekibini organize eden ve il dışında yarışmalara gönderecek olan Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün derhal harekete geçerek, Kırıkkale kültürünü yansıtacak yeni bir folklor ekibi oluşturması gerektiğini söyledi.
Haberkale


  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli