Anahtar Kelimeler:

12 Yıl Önce Kâbusu Yaşadık

12 Yıl Önce Kâbusu Yaşadık

3 Temmuz 1997`de Kırıkkale MKE Patladı, Kırıkkale`de Hayat Durdu.

 

12 yıl önce bugün Kırıkkale büyük kâbusunu yaşadı. Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) İmla İşletmesi TNT Atölyesinde 3 Temmuz 1997 günü sabah saat 8.50`de meydana gelen ilk patlamanın ardından art arda patlamalar oldu. Mühimmatsan Fabrikası, Kırıkkale`ye yakın olduğu için şarapnel parçaları şehrin üstüne yağdı.

Nedeni hâlen kesin olarak netlik kazanmayan imla işletmesindeki patlamalar sırasında Kırıkkale adeta korku filmlerindeki kıyamet sahnelerini yaşadı. Sabah saat 08.50′de başlayan ve akşam saatlerine kadar devam eden seri patlamalar sırasında çok sayıda evin ve işyerinin camları kırılmış, birçok eşya kullanılamaz hale gelmişti.

Hayalet Şehir

2 gün boyunca Kırıkkale şehir merkezine girişlerin yasaklandığı patlamalar sırasında şehir 3 saatlik kısa bir zaman diliminde boşaltılarak hayalet bir şehir konumuna gelmişti. Kırıkkale halkı 2 gün boyunca şehir merkezine yakın tesislerde, yollarda ve tepelerde konakladı. MKE’de 2 gün süreyle devam eden yangın, yabancı ülkelerin de desteğiyle güçlükle söndürülebilmişti.

İlk Kez Patlamadı, Son da Olmadı

Aynı fabrikada 1986 yılında da bir patlama yaşanmış ve 7 kişi hayatını kaybetmişti. Son olarak 29 Ağustos 2008 günü MKE’ye bağlı Barutsan Fabrikası’nda patlama meydana geldi ve 3 işçi hayatını kaybetti.

Haberkale

 



  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı