Anahtar Kelimeler:

Kriz, Kamu Çalışanını Vurdu

Kriz, Kamu Çalışanını Vurdu

Ay: Ekonomik Krizin Yükünü Kamu Çalışanına Taşıtmayın.

 

Kamu çalışanlarının artık ekonomik krize dayanamadığını ifade eden Özgür Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Muzaffer Ay, “Ekonomik krizin bütün yükünü kamu çalışanlarına taşıtmak, adalet ve kanun önünde eşitlik ilkelerine aykırıdır” dedi.

En çok vergi verenlerin sabit gelirlilerin olduğu bir ülkede hukuktan söz etmenin gülünç bir şey olduğunu belirten Muzaffer Ay, “Kamu çalışanları, çocuklarına temel harcamaların dışında herhangi bir giyecek, yiyecek ve içecek dahi alamamaktadırlar. Bir külah dondurma dahi aile bütçesini bozmaktadır. Ülkede ekonomik canlanma isteniyorsa bu sadece Yeni Teşvik Paketiyle olamayacağı bilinmelidir. Vatandaşın alım gücünü hesaba katmadan yapılan KDV, ÖTV benzeri indirimler istenilen sonuca ulaştırmayacaktır. İşverenleri dikkate alarak hazırlanan bu vergi muafiyetleri aynen kamu çalışanlarına da uygulanmalıdır.
O zaman toplumsal barıştan, ekonomik ve sosyal kalkınmışlıktan söz edilebilir” şeklinde ifade kullandı.

VERGİLER MAKUL MİKTARDA ALINSIN
Ay, sözlerini şu şekilde devam ettirdi: “Bizler kamu çalışanlarından vergi alınmasın demiyoruz. Makul olan miktarda alınsın. Devlet, özel sektörün vergi miktarını düşürürken kendisi de kamu çalışanlarının bir miktar vergi yükünü hafifletmelidir. Vergi indirimini Yeni Teşvik Paketinde açıklandığı gibi bölgelere göre de uygulanabilir. Ayrıca, enflasyon oranları bölgelere, şehirlere göre de hesaplanmalıdır. Son açıklamayla temmuzdan itibaren kamu çalışanlarının maaş artışları devede tüy bile değildir. Bir diş kovuğunu bile doldurmayacaktır. Kamu çalışanlarını açlık sınırında yaşamaya mahkûm edenler, göreve yeni başlamış bir memurun maaşıyla bir ay geçinebilecekler mi?”

 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli