Anahtar Kelimeler:

Belediye İşçileri Açlık Grevinde

Belediye İşçileri Açlık Grevinde

Maaşlarını alamayan Kırıkkale Belediyesi işçileri açlık grevine başladı

Kırıkkale merkezde Barbaros Hayrettin Caddesi üzerinde bulunan Hizmet-İş Sendikası Sendika binası önüne çadır kuran işçiler açlık grevi başlattı. Greve katılan işçilerin isimleri liste halinde yazıldı ve imza atıldı.

Greve ilk gün 150  kadar işçinin katıldığı gözlendi.. Basın açıklamaları sırasında pankart ve dövizler açılarak, belediyeye mesajlar verildi. Pankart ve dövizlerde " Sadaka değil, maaşımızı istiyoruz Alın terimizi istiyoruz Zülüm’a son verilsin.Hakkımızı Haram ediyoruz" ifadeler yazılıydı. Grev başlarken polis, tarafından çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.

Grev öncesi Arkadaşları ile simit yiyen Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Adem Cevizoğlu, açık grevinin bir hafta süreceğini açıkladı.

Grev öncesinde işçilerle birlikte basın açıklamasında bulunan Adem Cevizoğlu, "  Kırıkkale Belediyesi çalışanlarının maaşlarının ödenmemesinin tek sorumlusu sayın belediye başkanının kendisidir.Kamuoyunun yakından bildiği ve takip ettiği üzere bizler, sendika olarak ve işçiler olarak bütün özveriyi gösterdik, bütün iyi niyetimizi ortaya koyduk. Ancak belediye yönetiminden aynı özveri ve iyi niyeti göremedik.  Sabır taş da olsa bir gün çatlar. Bugün sabrımızın taştığı, dayanacak gücümüzün kalmadığı gündür. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Belediye Başkanı Sayın Veli KORKMAZ’ın müteahhitlere ve diğer borçlulara gösterdiği duyarlılığı bizlere neden göstermediğini anlamakta zorluk çekiyoruz. Belediye Başkanı Sayın Veli KORKMAZ’ın kendi çalışanlarını ikincil plana iten tutumunu bir zulüm olarak değerlendiriyoruz. Evet bu bir zulümdür ve bu zulme bir an önce son verilmelidir.

Değerli Basın Mensupları, Malumunuz; Kırıkkale Belediyesi çalışanları kredi kartlarına ödeyemez durumu düşürülerek borç batağına sürüklenmiştir.
5 aydır maaşını alamayan arkadaşlarımız ev kirasını ödeyemez, ve hatta evine ekmek alamaz, ailesinin iaşesini karşılayamaz duruma düşmüştür. Maaşını alamayan pek çok arkadaşlarımızın evinde huzur kalmamış, ailesiyle ayrılma noktasına gelmiştir.

Bizler kimseden sadaka istemiyoruz. Alnımızın terinin karşılığı olan maaşımızı istiyoruz. İnsan gibi çalışıyoruz ve insan gibi muamele görmek istiyoruz. Bizlerin magduriyetini duymayan, aksine artıran, emeğin ve alın terinin ne olduğunu bilmeyen, mağdur ve mazlumların ahları üzerinde sefa süren bu anlayışı kamuoyuna şikayet ediyoruz. Belediye Başkanı Sayın Veli KORKMAZ’a hakkımızı helal etmiyoruz.

Değerli Basın Mensupları,Bizler, derdimizi bugüne kadar belediye yönetimine defalarca, Sayın Başbakanımıza da bir mektupla anlattık. Ancak bugüne kadar olumlu bir sonuç alamadık ve son çare olarak da bugün burada açlık grevine başlıyoruz. Bundan sonra burada olacaklardan belediye başkanı sorumludur.
Mücadelemiz, alın terimizin karşılığı ödenene kadar devam edecektir’’ dedi.
 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli