Anahtar Kelimeler:

Çevre ve Orman Bakanı Valiyi Ziyaret Etti

Çevre ve Orman Bakanı Valiyi Ziyaret Etti

İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın

Kırıkkale’ye gelerek bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ilk olarak Vali Hakan Yusuf Güner’i ziyaret etti. ‘İnsanı yaşat ki Devlet Yaşasın’ felsefesi ile hareket ettiklerini dile getiren Bakan Eroğlu “ Kırıkkale çok önemli gelişmeler kat etti. Bu anlamda Kırıkkale yüzümüzü ak etti” dedi.

Kırıkkale’ye gelerek bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ilk olarak Vali Hakan Yusuf Güner ve il idarecileri ile bir araya geldi. Bakan Eroğlu ile bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Vali Güner  “Kırıkkale’de 9 gündür görevdeyim ve bunun heyecanını yaşıyorum. Bu heyecanı hiçbir zaman kaybetmeden Kırıkkale’miz ve Kırıkkaleliler için hizmet edeceğiz. Sizleri burada görmekten dolayı çok mutluyuz” dedi. Kırıkkale’ye müjdeli haberler ile geldiğini belirten Bakan Eroğlu “Tüm ülkeye ve yaşayanına hizmet etmek için görevdeyiz. Kırıkkale’ye hizmet etmekte bizim görevimiz. Kırıkkale’ye müjdeli haberlerle geldim. İnşallah bu çalışmalar ve projeler ilerleyen zamanda artarak devam eder. Hazırladığımız projelerimiz var. Planlanan projeleri hayata geçirmek amacındayız. Bu nedenle Kırıkkale’de örnek olacak projeler uygulayacağız” dedi.

ÇALIŞMALARA BAŞLIYORUZ

Keskin Ceritmüminli Sulama Göleti Projesinin önemine değinen Bakan Eroğlu “Bu proje Kırıkkale için çok önemli bir projeydi. Bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalar yürüttük. Projenin ihalesini gerçekleştirdik. Bugünden itibaren proje inşaat çalışmaları başlıyor. Proje bittiğinde bölgeye büyük faydaları olacaktır. Ceritmüminli Sulama Göleti 51 metre büyüklüğüyle de aynen bir baraj gibi hizmet verecek. Bunun yanında Bakanlığımızın yürüttüğü Gelin Gülü Projesi kapsamında Çerikli Sulama Göleti oluşturulacak. Bu vesileyle de Kırıkkale’nin su problemi kalmayacak. Karaahmetli’de bir tabiat parkı oluşturacağız. Bu tabiat parkı da bölgeye büyük bir güzellik katacak. Kırıkkalelilerin büyük bir huzurla gidebileceği mesire alanı oluşturulacak. Bu projenin kararı çıktı. Çalışmalara başlanıyor” şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu konuşmasının devamında “Kırıkkale’de ağaçlandırma çalışmaları daha geniş bir alana yayılacak. Belirlenecek yerlere toplamda 12 bin hektarlık alana ağaçlandırma yapılacak. Bu oranında üzerine çıkabiliriz. Kırıkkale daha yeşil ve yaşanabilir olacak. Tüm bu hazırlanan projelerin arasında örnek bir projeye Kırıkkale’de imza atacağız. Kırıkkale’de modern ve özellikli bir Hayvan Barınağı inşa edeceğiz. Çok güzel bir proje hazırlandı. Tabiî ki proje hakkında eklemek ya da değiştirmek isteyeceğiniz öneriler olabilir. Bu anlamda fikir alış verişinde bulunacağız. Projenin çalışmalarına başlıyoruz. Kırıkkale’de hayata geçecek projenin başarılı olması halinde Türkiye’nin belirli bölgelerinde aynı projeyi hayata geçeceğiz”

“Örnek olacak dememizin nedeni. Bura da inşa edilecek Hayvan Barınağı içerisinde kısırlaştırma yerleri ve bakım yerleri gibi üniteler de yer alacak. Sokakta ki hayvanlarımız da bir canlı. O yüzden onların sokaklarda itlaf edilmesini önlemek istiyoruz. Bu nedenle Kırıkkale’ye çok özellikli Hayvan Barınağı yapmaya karar verdik. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından Kırıkkale’ye önemli yatırımlar yapıldı. Modern Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi binaları inşa edildi. Meslek Liseleri yaygınlaştırıldı. Birçok yatırımın yanında Kırıkkale’de 58 bin 122 öğrenciye toplam 161 bin 658 ders kitabı tamamen ücretsiz olarak dağıtıldı. Kırıkkale eğitim alanında hükümet tarafından büyük yatırımlar aldı” dedi. Sağlık alanında da Kırıkkale’nin önemli yatırımlar aldığını söyleyen Bakan Eroğlu, “Kırıkkale’ye son 4 yılda Sağlık Bakanlığı tarafından 20 Milyon TL’lik yatırım yapıldı. Burada çalışmaları yapılan ve karara bağlanan bir müjde vermek istiyorum. Yüksek İhtisas Hastanesi’ne ek 200 yataklı bina yapımı kararı çıktı ve yapımı başlayacak. Kırıkkale sağlık alanında da ülkenin en önemli illerinden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Yapılacak yatırımlarla da daha da gelişecek” ifadelerini kullandı.

KÖYDES YATIRIMLARI 29 MİLYON TL’YE ULAŞTI.

Bakan Eroğlu konuşmasının devamında “Ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de tarım alanında önemli yatırımlar aldı. Çiftçilerin kuraklık mağduriyetlerinin giderilmesi, destekleme ödemeleri ve yardımlar Kırıkkale’ye büyük katkılar sağladı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından Kırıkkale ve çiftçisine önem gösterilmiştir. Kırıkkale Merkez, ilçeler, beldeler ve köylere hükümet tarafından yatırımlar yapıldı. Hükümetimiz KÖYDES projesi ile Türkiye’nin dört bir yanına, en küçük köylerine hizmet götürmüştür. Kırıkkale yapılan KÖYDES yatırımları 29 Milyon TL’ye ulaşmıştır. Bunun yanında BELDES ile de 5 Milyon TL’lik yatırım ve hizmet yapılmıştır. Şuan devam eden ve ileriki zamanlarda yapılacak hizmetlerle Kırıkkale’ye bağlı ilçeler, beldeler ve köyler de hizmet almaya devam edecektir” dedi.

Bakan Eroğlu “Koordinasyon Toplantısı’nda Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Kırıkkale’ye neler yapabiliriz, hangi eksiklikleri var bunu tespit etmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. Kırıkkale Milletvekilleri Vahit Erdem ve Turan Kıratlı’da Bakan Eroğlu’nun görev süreci içerisinde önemli hizmetlere imza attığını belirterek, Kırıkkale’ye yapılan yatırımlardan dolayı teşekkür ettiler. Milletvekili Erdem, Bakan Eroğlu’na “İş Bakanı” yakıştırması yaparak, “Sayın Bakanımız hakkında her zaman İş Bakanı olduğunu söyledim. Kırıkkale’ye de bürokrasi ziyaretinin dışında bir iş ziyaretinde bulunmak için gelmiştir” şeklinde konuştu.  Bakan Eroğlu tarafından ziyaret anısına Vali Güner’e çini tabak hediye edildi. 

Bakan Eroğlu, Vali Hakan Yusuf  Güner ve İl İdarecileri ile yaptığı toplantının ardından Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ı ziyaret etti..

Bakan Eroğlu, Milletvekili Kıratlı ve Erdem, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettiler.  Ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Zühtü Aksal “Sizlerden aldığımız destekler ve güçle halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Devletimizin dinamik yapısından esinlenerek çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bizim için önemli olan halkımızın ve şehrimizin refah seviyesini arttırmaktır. Tüm çalışmalarımızda insanlarımızın refahını ve mutluluğunu esas aldık ve almaya da devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.      
 



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu