Anahtar Kelimeler:

Devlet Araçlarını Sigortalamıyor mu?

Devlet Araçlarını Sigortalamıyor mu?

Sürücünün ailesine 26 bin liralık borç çıktı

Aydın Sağlık İl Müdürlüğü tarafından mahkemeye verilen ve kazada 8/8 kusurlu bulunan sürücünün ailesine 26 bin liralık borç çıktı. Eşinin ölümünün ardından Kırıkkale`deki görümcesinin yanına sığınan acılı eş, şimdi icra müdürlüğünden gelen 26 bin lirayı nasıl ödeyeceğini düşünüyor

8/8 Kusurlu Bulundu

Olay, 4 yıl önce yaşanan kaza ile başladı. Aydın 82. Yıl Devlet Hastanesi`nde ambulans şoförü olarak çalışan H. Cavit Özçelik, 09 HH 254 plakalı ambulansla, sevk edilen iki hastayı İzmir Bozyaka Hastanesi`ne götürdü. Dönüş yolu sırasında İzmir-Aydın otoyolunda Özçelik, direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarptı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılmak istenen Özçelik, yolda yaşamını kaybederken, olay sırasında araçta bulunan stajyer Nilay A., ise yoğun bakıma alındı. Daha sonra Nilay`ın hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Kaza sonrası tutulan tutanakta sürücü 8/8 kusurlu bulundu.

Keşke Kocam Ölmeseydi

Kazada yaşamını yitiren ambulans sürücüsü H.Cavit Özçelik`in ailesine araca verdiği zarar nedeniyle, Aydın Sağlık İl Müdürlüğü tarafından dava açıldı. Mahkeme ambulansta oluşan 26 bin liralık hasarın Özçelik`in ailesine bağlanan maaştan kesilmesini kararlaştırdı. Kırıkkale 3. İcra Müdürlüğü tarafından gönderilen tebligatta faizi ile birlikte 26 bin lira istenirken, acılı eş Aygül Özçelik, bu haberle ikinci kez yıkıldı. Aygül Özçelik, kaza yapan ambulansın kaskosunun bulunmadığını öne sürerek, zararın kendilerinden karşılanmak istediğini ifade etti. Kızı Esra Özçelik (7) ile Kırıkkale`deki görümcesi Güldeste Özkal`ın evine sığındığını vurgulayan Aygül Özçelik, "Keşe kocam ölmeseydi de, bütün maaşına el konsaydı." diye dert yandı.

Kan Parası Talep Etmedik

Kocası H.Cavit Özçelik`in yaşamını yitirdikten sonra devletten bir talepte bulunmadıklarını açıklayan Özçelik, "Eşim yaşamını yitirince çalıştığı hastane yönetimi, `Siz gidin, bizler bütün sorunlarınızı halledeceğiz` dediler. Bunun üzerine biz de memleketimiz Kırıkkale`ye geldik. Aradan bir sene geçti. Kırıkkale 3. İcra Müdürlüğü tarafından ambulansa zarar verildi diye 14 bin lira ceza tebligat edildi. Biz bu parayı ödeyecek gücümüz olmadığını söyledik. Şimdi faiziyle birlikte 26 bin lira isteniyor. Maaşıma el konulmak için çalışma başlatıldı. Çocuğuma okulu gönderecek para bulamıyorum. Şimdi kime sığınacağım. Yaşanan acıya rağmen biz devletten kan parası talebinde bulunmadık,Devlet ambülansı sigortalamamış .sigortalı olsa idi belki sigorta bize destek olurdu. Bize bir çıkış yolu göstersinler." diye konuştu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu