Anahtar Kelimeler:

Çiftçilerin TMO Çilesi

Çiftçilerin TMO Çilesi

Görevli Sayısı Az Olunca, Uzun Kuyruklar Oluştu.

 

Kırıkkale’ye bağlı ilçelerde çiftçilikle uğraşan vatandaşlar, topladıkları mahsullerini Toprak Mahsulleri Ofisi depolarına teslim ederken büyük zorluk yaşıyor. Depolardaki görevli sayısının yetersiz olması sebebiyle depoların önünde mahsul taşıyan araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.
Aylardır tarlalarında çalışıp, alın teriyle toprağı ekip biçen ve emeğinin karşılığını almak için elde ettiği mahsulü TMO’ya götüren çiftçiler, ürün tesliminde büyük sıkıntı yaşıyor. Keskin Toprak Mahsulleri Ofisi önünde mahsul getiren yüzlerce traktör ve kamyonun günlerdir beklemesi sonucu kilometrelerce kuyruk oluştu.
‘Milletvekilleri Kayıtsız Kaldı’
Keskin TMO depoları önünde oluşan uzun kuyrukta 4-5 gündür beklediğini söyleyen vatandaşlar, Haberkale muhabirine yetkililerin ilgisizliği sebebiyle dert yandılar. Yaşadıkları sıkıntıdan Kırıkkale milletvekilleri Vahit Erdem ve Turan Kıratlı’yı haberdar ettiklerini söyleyen çiftçiler, vekillerin çözüm bulacaklarını ifade etmelerine rağmen bir değişiklik olmadığını belirttiler. Keskin’e gelen yeni Kırıkkale Valisi’ne de yaşadıkları sıkıntıyı aktaran çiftçiler, görevli sayısının artırılacağı sözünü almalarına rağmen şu ana kadar depoda çalışan kişi sayısında bir değişiklik olmadığını ifade ettiler.


  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli