Anahtar Kelimeler:

Gençler Sporu Tercih Ediyor

Gençler Sporu Tercih Ediyor

Yaz Spor Okulları İlgi Görüyor.

 

Okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte tatile gidemeyen veya gitmeyen öğrenciler, Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından açılan Yaz Spor Okulları’nda hem eğleniyor hem de spor yapıyor.

Yaz tatilinin başlaması ile birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Belediyesi tarafından Yaz Spor Okulları açıldı. Tatile gitmeyen veya imkanları olmadığı için gidemeyen çocuklar ile gençler, sporu tercih ediyor. Yaz tatilini evde geçirmek yerine spor yapmayı tercih eden öğrenciler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan Yaz Spor Okulları’nda soluğu alıyor.

20 BRDANŞ YER ALIYOR

Yüzme, futbol, basketbol, voleybol, taekwondo, karate, atıcılık, boks, güreş, halk oyunları, tenis, satranç, okçuluk, kick boks, engelliler, hentbol, masa tenisi, atletizm, halter ve badminton gibi branşlarda açılan kurslara giden öğrenciler, hem spor yapıyor hem de eğleniyor. Deneyimli antrenörler gözetiminde hem sağlıklı bir bedene sahip olmak hem de sporla ilgili gizli yönlerini keşfeden öğrencilerden yetenekli olanlar, ilgi duydukları spor alanına da yönlendirilerek lisanslı sporcu yapılıyor.

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor İl Müdürü Lale Öztürk, açılan Yaz Spor Okulları’na sadece öğrenciler değil, isteyen her çocuğun katılabileceğini bildirdi. Öztürk, okulların tatile girmesi ile birlikte öğrencilerin zamanlarını boşa geçirmek yerine hem spor yapmalarını sağlamak hem de yetenekli olanları keşfedip Türk sporuna kazandırmak istediklerini söyledi. Öztürk, Yaz Spor Okulları’nda açılan kurslara katılmak isteyenlerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yaz kursları düzenleyen kulüplere başvurabileceklerini ifade etti.

BAŞARIYA LİSANS

Yaz spor okullarına bir spor dalıyla başlayan sporcuların diğer spor dallarına da büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Öztürk, gençlerin fazla spor dalında yer alması için adeta birbirleriyle yarıştıklarını ifade etti. Öztürk, “Ayrıca Yaz Spor Okullarının sonunda yapılacak olan yetenek sınavı ile yetenekli sporcular Türk Sporuna kazandırılacak. Kazanan sporcular lisanslı sporcu yapılarak Kırıkkale’ye yeni sporcular kazandırılacak” dedi.

 



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı