Anahtar Kelimeler:

Kornişon Ekimine Teşvik

Kornişon Ekimine Teşvik

Kırıkkale Valisi, Çiftçilere Kornişon Fidesi Dağıttı.

 

Kırıkkale İl Tarım Müdürlüğü tarafından Kırıkkale`de yetiştiriciliği yaygın olmayan ürünleri arttırmak amacıyla çiftçilere turşuluk salatalık (kornişon) fidesi dağıtıldı.Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner tarafından dağıtılan fidelere çiftçiler, büyük rağbet gösterdi.

Çiftçilerin yıl içinde ikinci ürün almaları ve ekonomilerine katkı sağlamak için `Bitkisel üretimi geliştirme projesinin` son hızla devam ettiğini belirten İl Tarım Müdürü Süleyman Yıldız, ilde bulunan sulu taban arazilerinin sebzecilik açısından önem arz ettiğini, bunu en iyi şekilde değerlendirmek için çiftçilere alternatif ürünler sunduklarını söyledi.

Yıl içersinde 45 bin fidenin dağıtımının gerçekleştirildiği açıklayan Yıldız, "Ülkemizde olduğu gibi ilimizde de geleneksel tarımsal ürünlerin yetiştiriciliği yaygındır. Çiftçilerimizin çoğunluğu aynı ürüne yöneldiklerinden dolayı, üretim fazla olmakta ve buna bağlı olarak ta, ürününü ucuza satmaktadır." diye konuştu.

Dağıtılan fidelerin 250 tanesini 10 liradan çiftçilere verdiklerini, kendileri aldıkları taktirde 80 liraya mal edeceklerini açıklayan Yıldız, devlettin vatandaşının hem cebini hem de karını düşündüğünü kaydetti.

Köyde sulu tarlasının bulunduğunu açıklayan çiftçi Rabia Türkoğlu, "Kırıkkale halkı turşusunu dış pazardan gelen kornişonlarla kuruyor. Şu anda hububat zamanı sona erdi. Boş durmamak için İl Tarım Müdürlüğü`ne müracaat ettim. Bana cüzi bir paraya kornişon fidesi verdiler. Bunun yanında müdürlük, fidenin büyümesinde teknik destek sağlayacak. Bende yetiştirdikten sonra halk pazarında vatandaşlara satacağım. Bir yılda hem hububattan hem de kornişondan kar edeceğim." dedi.


  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu