Anahtar Kelimeler:

Şehit Ailelerinden Sitem

Şehit Ailelerinden Sitem

Kendileriyle İlgilenilmediğini Belirterek Tapki Gösterdiler.

 

Vatan İçin Can Verenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mümtaz Torunlu yaptığı basın toplantısında “Son günlerde şehit ailelerini gözden çıkardılar. Siyasiler bizleri ne tanıyorlar ne de işlerimizi yapıyorlar” dedi.
Vatan İçin Can Verenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mümtaz Torunlu yaptığı basın toplantısında “1984 yılından bu yana gelen şehit cenazelerine, evlerine ailelerine bir bakın, üslerine, başlarına bir bakın hep gariban, hep zavallı, bağrı yanan, ocağı sönen 20 yaşında dul kalan genç gelinler, yana yana felç olan anne babalar. Bir milletvekili, bürokrat, iş adamı, fabrikatör yani yukarıda dayısı olanların kapılarına al Bayrağa sarılı bir şehit geldiğini gördünüz mü? Son günlerde şehit ailelerini gözden çıkardılar. Siyasiler bizleri ne tanıyorlar ne de işlerimizi yapıyorlar. Başbakanımızdan 7 defa randevu istememize rağmen bize randevu vermedi. Cumhurbaşkanımızdan da telefonla ve yazılı olarak en az 5 defa randevu istedik alamadık. Kimlere randevu vermiyor ki? Ortaya olmayan bir Kürt sorunu atıldı. Aslında Kürt sorunu yok. Güneydoğu sorunu var. Orada şeyhler, ağalar halkı köle gibi kullanıyorlar” dedi.
Ahmet Türk’ün 17 köyü, 50 bin dönüm arazisi olduğunu söyleyen Başkan Torunlu “Yıllardır oralarda ülkeye vergi vermeyen, elektriği kaçak kullanan devlet malını yak yık devlete baş kaldır düşüncesi ile hareket ediyorlar. ‘Ele değen saman çuvalına değer’ derler. Sen hiç o acıyı yaşadın mı? Her Cuma sen gidip mermere sarılıp dertleşerek ağladın mı? Şimdi de benim adıma İmralı teröristi ile pazarlık yap. Niye bu dış güçlerin amellerine ortak oluyorsun? Sürekli düşmanlığımızı yapıp sözde müttefik ve dostumuz gibi gözükenlerin dedikleri oluyor. PKK 1984’te kuruluş bildirisi yayınladı. O günden bu güne kadar istediklerinin yüzde 50’sini gerçekleştirdi. Şimdi de kalanları tamamlamaya çalışıyor. Madem bunlar yapılacaktı neden en az 12 bin güvenlik gücümüz, taze fidanlarımız gitti. Türkiye’nin ekonomik gücü felç oldu. Terörle mücadeleye yıllardır trilyonlar döküldü.  Siyasiler bunun hesabını nasıl verecekler? Biraz da bizlerin dertlerini düşünün, sorunlarına eğilin. Şehit ailelerinin tek suçu bu vatanı böldürmemek, bu ezanı susturmamak. Artık biz hep vatan sağ olsun demek istemiyoruz. Yeter artık” şeklinde konuştu.


  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu