Anahtar Kelimeler:

MKE İşçileri Greve Gidiyor

MKE İşçileri Greve Gidiyor

Anlaşma Sağlanamadı, 3 Bin İşçi Gereve Gidiyor.

 

Türk Metal Sendikası, kamu sözleşmesi çerçeve anlaşmasının teknik detayları konusunda Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) yönetimi ile anlaşamadı. 30 Temmuz 2009 tarihinde Perşembe sabahından itibaren kuruma bağlı tüm işyerlerinde 3 bin işçi ile greve gitme kararı aldı.
Türk İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrül Kavlak, “MKEK’nin üretim ve ihracat bakımından önemli bir süreçte olduğunu biliyoruz. Tabanca, tüfek ve mermi gibi hafif silahlarla, top, obüs, uçaksavar, roket ve roketatar türü ağır silahları üreten MKEK’de grevi biz değil, sözlerini tutmayan kurum yönetimi başlatıyor” dedi.
ANKARA’YA YÜRÜYECEKLER
Kavlak, şunları kaydetti: “Kurum yöneticileri fabrikalarda, atölyelerde işçilere söylediklerini iş toplu sözleşme masasına gelince unutuyorlar. Bugüne kadar kurum çalışanları her türlü fedakarlıkta bulundu. Hatta daha önceki sendika döneminde haklarının gasp edilmesine bile seslerini çıkarmadı. Ama artık buna dur demek gerekiyor. MKEK çalışanlarının ekmek kavgası için, onların sahipsiz olmadığını göstermek için greve çıkacağız” diye konuştu. Bu arada, MKEK işyerlerinde çalışan işçilerin 27 Temmuz Pazartesi günü MKEK yönetimini protesto etmek için Ankara’da MKEK Genel Müdürlüğüne yürüyecekleri, 28 Temmuz Salı günü de yemek boykotu yapacakları bildirildi.


  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli