Anahtar Kelimeler:

Devlet Baba, Kızına Sahip Çıkamadı

Devlet Baba, Kızına Sahip Çıkamadı

Kadın Sığınma Evinden Çıkartıldı, Kötü Yola Düşüp Polise Sığındı.

 

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Sığınma Evi’nde kalan 25 yaşındaki S.D, hayatının en ağır cezasını alarak sığınma evinden kapı dışarı edildi. Parklarda yatıp kalkmaya başlayan genç kız, kadın satıcılarının eline düştü, en son polise sığınarak kurtuldu. S.D’nin kadın sığınma evinden kapı dışarı edilmesinin gerekçesi resmi raporlarda ‘uygunsuz davranışlar sergilemesi’ olarak gösterildi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Sığınma Evi’nde yaşamını sürdürmeye çalışan, kimsesi olmayan 1984 doğumlu gencecik bir kızdı S.D. Uygunsuz davranışlar sergilediği gerekçesiyle hayattaki tek tutunacak dalı olan kadın sığınma evinden kapı dışarı edildi. Devlet babanın şefkatli kolları, onu düzeltme yoluna gitmek yerine ona hayatının en ağır cezasını verdi.
Kadın Satıcılarının Eline Düştü
Kimsesi olmayan ve devletin kurumlarının da dışladığı 25 yaşındaki S.D, parklarda yatıp kalkmaya başladı. Bu sırada tanıştığı ve hayat kadını olduğu iddia edilen Ö.V (31) tarafından evine alınan genç kızın, burada erkeklere pazarlanmaya başlandığı öne sürüldü. Baskı altında tutulan genç kız, bulduğu bir fırsattan yararlanarak soluğu polis karakolunda aldı. Kendisini fuhşa yönlendirdiğini iddia ettiği Ö.V ile kendisine tecavüz ettiğini iddia ettiği M.A.G ve C.K’dan şikayetçi olan talihsiz genç kız, şimdi kendisi için sonlandırılan devlet korumasının tekrar başlatılmasını bekliyor.
“Görülen Lüzum Üzerine” Kararı İncelensin
S.D’yi kadın sığınma evinden kapı dışarı eden ve “uygunsuz davranışlar sergilediği” gerekçe gösterilerek devlet korumasının sonlandırıldığı kararın, haksız yere verildiği iddia edildi ve valilik soruşturmasının başlatılması gerektiği belirtildi. Uygunsuz davranışlar sergiledi gerekçesinin içinin doldurulmasının, aksi taktirde “görülen lüzum üzerine” bir genç kızın hayatının karartılmasının kamu vicdanını derinden yaralayacağı ifade ediliyor. Kamuoyu,  S.D’nin kadın sığınma evinden çıkartılması olayında resmi kayıtlara giren ciddi bir uygunsuz davranışının olup olmadığını ve yasal prosedürün tamamen işletilip işletilmediğini merak ediyor.


  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı